AcasăNewsCad dosarele făcute de ”Doi ș’un sfert”

Cad dosarele făcute de ”Doi ș’un sfert”

DGPI a înregistrat și filat degeaba

Curtea de Apel Cluj a decis ca 23 de persoane dintr-un dosar al DNA să fie achitate pentru că probele strânse în această cauză s-au bazat doar pe interceptările celor de la DGPI, structura secretă a MAI, cunoscută și ca ”Doi șun sfert”. Judecătorii au ajuns la concluzia că în acestă cauză care a ajuns pe masa magistraților au stat la bază doar interceptări, filaje și că procurorii nu au adus alte probe în acest dosar.

DGPI a înregistrat și filat degeaba

Astfel că, după cum a decis Curtea Consituțională vis a vis de probele SRI din diverse dosare, și cele adunate de ofițerii DGPI sun ”lovite de nulitate”.  Astfel că, prin acest precedent,  încep să cadă, rând pe rând, cauzele în care cei de la ”Doi ș’un sfert” au strâns probe. Instanța mai explică în motivare că ofițerii nu pot efectua acte care să devină dovezi în instanță. ”Contrar susținerilor, ofițerii și agenții din cadrul DGPI, chiar dacă fac parte dintr-o structură a MAI, nu au calitatea de organe de cercetare penală, nici măcar speciale, calitate care le conferă abilitatea legală de a efectua procedee probatorii, adică modalități de obținere a mijloacelor de probă”, se arată în motivare. Mai mult, judecătorii notează că ”îndreptățit să strângă probe este doar procurorul care procedează personal la interceptări, înregistrări sau poate dispune ca acestea să fie efectuate de organul de cercetare penală”, se mai arată în decizie.

Probele strânse de MAI motiv de nulitate absolută pentru Justiție

Ca o concluzie, magistrații spun clar că ”ofițerii și agenții din cadrul DGPI nu aveau și nu au nici în prezent competența de a efectua niciun act de urmărire penală, ca atare nici procedee probatorii, iar dacă acestea totuși sunt efectuate, sancțiunea procesuală este nulitatea absolută a rechizitoriului”. Astfel că, magistrații i-au achitat pe 23 de inculpați din acest dosar controversat  în care erau acuzați de luare de mită, delapidare și alte infracțiuni economice. Dosarul se află de mai bine de 8 ani pe masa magistraților. Iar probele stânse de ofițerii DGPI au fost efectuate, conform rechizitoriului în perioada februarie – mai 2010.  Astfel că, urmează să cadă și alte dosare care sunt încă pe masa judecătorilor și care au între coperți doar notele informative, planșele foto ale filajelor sau transcrierea înregistrărilor ambientale efectuale de cei de la ”doi și un sfert”.

author avatar
Ramona Feraru
2.050 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai! 🙂 statul se dezmembreaza in caste. Cei Mari, scapa basma curata…iar cei mici nemaipazindu-i pe cei mari se revanseaza.
    Cei mari vor fi neprotejati, deci la cheremul vietii.
    Luati aminte la cuvinte.

  2. @Ăia de la DGPI au și ei atribuții și sarcinii de serviciu dacă sunt și salarizați din bani publici, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger