AcasăNewsCad ca MiG-urile. Tragedie aviatică în Taiwan / Taipei antrenează tineri de...

Cad ca MiG-urile. Tragedie aviatică în Taiwan / Taipei antrenează tineri de 23 de ani în fața Chinei

Cad ca MiG-urile. Tragedie aviatică în Taiwan / Taipei antrenează tineri de 23 de ani în fața Chinei

Un avion de antrenament al forțelor aeriene taiwaneze s-a prăbușit marți dimineață la Kaohsiung, în sudul Taiwanului, în timpul unei misiuni de antrenament, ucigând pilotul în vârstă de 23 de ani, potrivit armatei insulei.

Avionul de antrenament AT-3 cu două locuri, dezvoltat la nivel local, a decolat de la baza forțelor aeriene din Kangshan, în apropiere de Kaohsiung, și s-a prăbușit într-un lan de orez din apropiere trei minute mai târziu, au declarat forțele aeriene și Departamentul de pompieri din orașul Kaohsiung.

Cad ca MiG-urile

Este al patrulea accident cu un avion AT-3 în 10 ani și al 15-lea de când aproximativ 60 de avioane de antrenament au fost puse în funcțiune de către forțele aeriene în 1984. 11 piloți și cadeți au fost uciși în timpul celor 15 prăbușiri.

„Academia Forțelor Aeriene a avut o misiune de antrenament în dimineața zilei de 31 mai, iar locotenentul Hsu Ta-chun a zburat singur în misiune. Avionul a decolat de la Kangshan la ora 8.03 și a fost dat dispărut la ora 8.06 la aproximativ 5 mile marine de bază”, a declarat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Huang Chih-wei, scrie Yahoo News.

Huang a spus că nu a existat niciun raport radio din partea pilotului cu privire la condiții neobișnuite înainte de prăbușire. El a mai spus că acesta a fost al doilea zbor solo al pilotului cu avionul și că acesta fusese însoțit de un instructor de zbor pentru trei decolări și aterizări înainte de a zbura singur.

Departamentul de pompieri a declarat că a primit un raport privind prăbușirea unui avion la ora 8.11 și a trimis salvatorii la locul accidentului. „Când am ajuns acolo, flăcările de la prăbușire aproape că se stinseseră și am găsit un bărbat fără semne de viață”, a declarat un oficial al departamentului, adăugând că salvatorii au văzut resturi de avion împrăștiate pe câmp.

Misiunile de antrenament, suspendate

Nu se știe imediat ce a provocat accidentul, iar Ministerul Apărării de pe insulă a declarat că a înființat deja o echipă de anchetă pentru a încerca să stabilească cauza. Huang a declarat că forțele aeriene au ordonat suspendarea tuturor misiunilor de antrenament pe AT-3 și că avioanele de antrenament au fost oprite la sol pentru inspecție.

Huang a declarat că pilotul Hsu, în vârstă de 23 de ani, avea un total de 116 ore și 20 de minute de zbor și 24 de ore de experiență pe AT-3. Huang a declarat că vizibilitatea era clară în momentul prăbușirii, iar avionul era în stare corespunzătoare și nu primise reparații majore în ultimul an.

În ultimii ani, Taiwan – considerat de Beijing ca fiind teritoriul său care trebuie readus sub control, prin forță dacă este necesar – s-a confruntat cu amenințări militare tot mai mari din partea armatei chineze, care a organizat exerciții în apropiere și a trimis în mod repetat avioane de război în zona de identificare a apărării aeriene a insulei.

author avatar
Tudor Borcea
373 afisari

2 COMENTARII

  1. Antrenamentele de rutina nu au nimic cu adevaratul razboi sau adevaratele antrenamente tactice pentru a intra in razboi
    Daca ati citit Rusia s-a confruntat si se confrunta cu aceeasi situatie pe plan aviatic in Ucraina , rusii pierzand sute de nave de zbor si elicoptere etc din cauza slabei pregatiri militare a pilotilor tineri si inexperimentati in situatii normale de razboi , nu mai vorbim in cele dificile unde au fost tinte sigure cu toate ca au scos si unele aeronave ultimul strigat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger