AcasăNewsCacealmaua audierilor. Și cu Iohannis cum rămâne?

Cacealmaua audierilor. Și cu Iohannis cum rămâne?

Lui Iohannis nu i se va clinti niciun fir de păr

Zmeul Ciolacu și-a umflat iar pieptul. În spatele lui, PSD tropăie cât să impresioneze peisajul. Nu tot partidul bate marșul, căci opoziția de care este acuzat este tăiată în felii, ca un cozonac. PSD are Opoziția de operetă, Opoziția „cum vrei tu, Marcele”, Opoziția cu trâmbițe, Opoziția cu pilde și Opoziția care nu știe că e Opoziție. Ciolacu le folosește pe rând, cu același efect. Zero efect! De la propriul electorat Ciolacu nu mai smulge de multă vreme aprecieri. Mai degrabă indiferență, căci lumea a început să înțeleagă care-i este jocul. Între impunerea la guvernare și o posibilă suspendare a lui Iohannis, Marcel Ciolacu este mai interesat de propria poziție în partid.

Eduard Hellvig va duce subiectul unde va voi

Ieșirile lui la rampă din ultimele două luni nu depășesc faza de reproșuri sau de replici vlăguite la declarațiile PNL. Liberalii și-au făcut de cap și și-au instalat rudele, adulatorii și prietenii în posturile cele mai vânate. Nicio reacție. Au mințit și mint în continuare referitor la eforturile lor de a ține epidemia de coronavirus sub control. Reacții slabe, spre deloc. În discursurile lui, Iohannis îi ia pe social-democrați la palme din trei în trei cuvinte. Răspunsul PSD? Doar de ochii lumii.

Unde dai și unde crapă

Ultima declarație a Patriotului din Deal a fost năucitoare. Marcel Ciolacu, la înțelegere cu Viktor Orban, vrea să cedeze ungurilor Ardealul. Reacția PSD este sub orice critică. În loc să se îngrijească cât mai grabnic de declanșarea procedurilor de suspendare a lui Iohannis, căruia i se poate reține în  sarcină și întârzierea nepermisă a măsurilor de protecție a populației împotriva epidemiei de coronavirus prin declarații mincinoase, și lipsa de preocupare a acestuia, care la vremea respectivă era interesat de alegerile anticipate, ei bine, PSD a ales doar calea audierilor șefilor SRI și SIE în cadrul comisiilor de control. Din atacul grosolan al președintelui sărit dincolo de limitele constituționale atât a înțeles Marcel Ciolacu. Să facă opoziție chemând la comisiile de control pe cei doi reprezentanți ai serviciilor de informații.

Cine e Marcel Ciolacu?

Ciolacu liderul Opoziției cu mănuși de catifea

Audierile acestea sunt o cacealma de zile mari. Ce speră liderul PSD că rezolvă? Îi va întreba dacă au avut informații despre presupusa cedare a Ardealului. Și ei ce să spună? Că da, ca apoi să fie trași pe roată că nu au intervenit la timp? Sau că nu, și atunci beleaua cade pe capul lui Iohannis a cărui gură vorbește fără el? Unde o fi văzut Marcel Ciolacu șefi ai serviciilor de informații dându-l în primire pe șeful statului la modul ăsta? Atât Eduard Hellvig, de la SRI, cât și Gabriel Vlase, de la SIE, dacă va fi și el chemat, au fost unși în funcție de Klaus Iohannis. Ce motive ar avea să-i facă pe plac lui Ciolacu, dându-i acestuia răspunsurile pe care și le-ar dori? Din moment ce SRI s-a situat în permanență de partea lui Iohannis și a taberei lui, aducându-l la putere și susținându-l, de ce ar întoarce armele la audierile cerute de liderul PSD? Ca să-i cadă bine acestuia? Cine este, în fond, Ciolacu, să i se cânte în strună?

Din ce în ce mai fecioară

Audierile, dacă vor avea loc, nu vor duce la niciun rezultat. Va fi un alt spectacol unde se întreabă una și se răspunde alta. Câte audieri sau comisii speciale de anchetă au avut succes, au obținut rezultate spectaculoase și au dus la luarea unor măsuri? Niciuna. Apoi, fără a băga mâna în foc, cred că cel puțin un sfert din membrii comisiilor au în palmares studii făcute la Academia de Informații. Cu vreme în urmă, o minte diabolică a făcut în așa fel încât să nu te poți atinge de politică dacă nu treci pe acolo. Și, ce speră liderul PSD? Că acum își vor scoate unii altora ochii? Chiar și Ciolacu are, în trecutul lui glorios, o oarecare apropiere de SRI. Doar n-o să credeți că instituția va pune în mâinile lui învinovățirea lui Iohannis. Va fi doar o cacealma cu final dinainte stabilit. Ciolacu va mima opoziția, care lui Iohannis îi provoacă hohote, iar Iohannis nu va ieși vinovat. Va fi și mai nevinovat. Precum femeia care, pe măsură ce curvește, e tot mai fecioară.

author avatar
Valentin Boeru
1.916 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger