AcasăNewsCacealmaua achitarilor din „Dosarul transferurilor”. Vezi ce manevra pregateste Borcea!

Cacealmaua achitarilor din „Dosarul transferurilor”. Vezi ce manevra pregateste Borcea!

Cristi Borcea refuza sa se prezinte la alte procese de teama sa nu primeasca interdictie de a parasi tara

„National” prezinta detalii incredibile din culisele „Dosarului transferurilor”, in care opt oameni de fotbal au fost condamnati la pedepse care totalizeaza 40 de ani de inchisoare. Achitarea acestora de la Tribunal a fost doar o fumigena, intrucat judecatoarea care a dat sentinta de achitare a lasat „portite” pentru condamnare.

Tribunalul i-a achitat pe toti cei din „Dosarul transferurilor” printr-o sentinta (vezi facsimil) care a fost facuta praf la Curtea de Apel

Cristi Borcea, George Copos, MM Stoica, Jean Padureanu, Giovani Becali, Victor Becali, Gica Popescu si Gheorghe Netoiu au fost in culmea fericirii pe 3 aprilie, cand Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe banda rulanta.

Completul de judecata care a dat sentinta, condus de magistratul Geanina Teodorovici-Terceanu, a comis insa greseli care aveau sa fie taxate de catre instanta superioara, Curtea de Apel. In pofida probelor administrate la dosar, Tribunalul a decis sa disjunga faptele comise de inculpati, pentru a le minimaliza la stadiul de „mici gainarii”, apoi a dispus achitarea celor opt. „Tribunalul nu poate trage conlcuzia ca sumele de bani din conturile inculpatilor provin din sumele diferenta de tranfer, atat timp cat nu se poate face decat o enumerare a conturilor cu sumele de bani si explicatiile aferente”, mentioneaza judecatoarea Geanina Terceanu in motivare.

Erori fatale

Cu toate ca, pentru faptele de care erau acuzati cei opt din „Dosarul transferurilor”, judecatorii ar fi putut sa dea pedepse minime, cu suspendarea executarii, impacand astfel si capra, si varza, acestia au fortat nota, ignorand toate probele administrate la dosar. Astfel, Tribunalul a dispus achitarea tuturor. Specialistii care au analizat motivarea sentintei de achitare au marturisit pentru „National” ca achitarea in sine este o condamnare pentru cei opt, intrucat magistratii au „scapat” greseli fatale in aceasta. Fapt demonstrat recent, la Curtea de Apel Bucuresti, care i-a condamnat pe toti, de la un capat la altul.

Borcea nu se mai intoarce in tara

Cristi Borcea refuza sa se prezinte la alte procese de teama sa nu primeasca interdictie de a parasi tara

Anticipand parca miscarile judecatorilor, Cristi Borcea (condamnat la sapte ani cu executare), si-a asigurat libertatea cu o viza business de SUA.

Faptul ca fostul actionar de la Dinamo a decis, la scurt timp dupa ce a inceput procesul, sa se stabileasca in Statele Unite ale Americii pe baza vizei de business nu este doar o intamplare. In calitate de investitor, de afacerist care a creat locuri de munca si isi plateste taxele si impozitele, Borcea va aplica in scurt timp si pentru cetatenia americana. Asta deoarece, conform legii, daca el locuieste cel putin jumatate de an plus o zi dintr-un an pe teritoriul SUA, dupa trei ani poate aplica pentru cetatenie. Si, ca cetatean american, le va rade in nas magistratilor din Romania, de pe plajele din Miami. Spre deosebire de alti romani condamnati in tara si extradati de SUA sau Canada, Borcea nu va avea probeme cu Serviciul de Imigrari. „Tarul CFR” Necolaiciuc, de exemplu, a fost extradat din SUA dupa ce a fost prins de Immigration Services ca statea acolo fara forme legale. Chiar si asa, Necolaiciuc a fost escortat in fata judecatorilor americani pentru ca avea probleme de imigrare si, intrebat daca vrea sa ramana in arest in SUA sau sa fie trimis in tara de origine, „Tarul CFR” a ales tara natala.  In cazul lui Borcea insa, lucrurile stau altfel. El locuieste legal, iar in curand va putea deveni cetatean american. Tocmai pentru a nu pica in vreo capcana a procurorilor, Borcea refuza sa mai vina in Romania, pentru a nu fi agatat in alt dosar cu interdictia de a parasi tara.

Ioan Becali spune ca i s-a propus sa colaboreze cu DNA, dar a refuzat!

Ioan Becali asteapta acum verdictul ICCJ, ultima instanta de judecata in acest dosar

Condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare, in urma unei sentinte date de Curtea de Apel Bucuresti pe 12 noiembrie, Ioan Becali spune ca a refuzat sa devina „colaborator” al procurorilor DNA, desi i s-a propus acest lucru.

Ioan Becali a primit cea mai mare pedeapsa in urma verdictului dat de catre Curtea de Apel Bucuresti, in „Dosarul Transferurilor”, la inceputul lunii noiembrie. Fostul agent FIFA, in varsta de 60 de ani, s-a ales cu 8 ani de inchisoare cu executare, asta in conditiile in care unii dintre inculpati au primit pedepse cu suspendare. Intr-un interviu acordat publicatiei „Lumea Justitiei”, Ioan Becali spune ca, in timpul anchetelor, i s-a recomandat sa colaboreze cu procurorii DNA, situatie care ar fi condus, intr-un final, ori la scoaterea sa de sub acuzare, ori la obtinerea unei pedepse reduse. „Mi s-a propus acest lucru! Mi s-a propus personal ca orice recunoastere a faptelor va fi bine studiata de domnii procurori, iar o eventuala pedeapsa va putea fi mult mai blanda. Va dati seama ca as fi putut profita de ocazie. In primul rand, pentru ca imi usuram situatia, apoi pentru ca eliminam pe ceilalti sapte presupusi complici ai mei. Dar, din moment ce ma stiam si ma stiu nevinovat, cu sufletul curat in tot ceea ce am facut in acesti 20 de ani de impresariat, nu am acceptat niciun targ. Mai mult, am vorbit si pe un ton foarte degajat cu domnul procuror Doru Tulus, motiv pentru care, probabil, este posibil sa-l fi deranjat si sa-mi atrag astfel ura sa si a colegilor sai. Dar asa sunt eu, dintr-o bucata, spun ceea ce gandesc si cu gura mare. Iar asta nu cred ca este o infractiune”, afirma Becali.

Altii au cedat. Vezi ce scria „National” pe 13 noiembrie

Remarca acestuia – referitoare la existenta unor presiuni exercitate de procurori – nu e deloc intamplatoare. De altfel, ea apare intr-un moment in care se zvoneste ca fostul agent FIFA s-ar fi convins ca unii invinuiti din „Dosarul Transferurilor” nu au avut taria sa, si au cedat, alegand calea „colaborarii” cu DNA. Pe 13 noiembrie a.c, ziarul „National” publica, in exclusivitate, un amplu articol, in care dezvaluia ca misterul „liniei rosii”, trasate de judecatori intre inculpatii care au primit „cu executare” si cei care au scapat doar cu „suspendare”, se explica prin colaborarea sincera si completa pe care Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu ar fi avut-o cu acuzarea, cei trei fiind singurii din dosar care s-au ales cu pedepse cu suspendare.

author avatar
Dan Bratu
1.790 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger