AcasăNewsCabral stie de ce le-a fost greu salvatorilor sa gaseasca avionul prabusit...

Cabral stie de ce le-a fost greu salvatorilor sa gaseasca avionul prabusit in Apuseni!

Indignat de faptul ca toata lumea arunca vina pentru moartea pilotului Adrian Iovan si a studentei la medicina pe echipele de salvare care au intervenit prea tarziu, Cabral a incercat sa explice de ce a fost atat de greu sa fie gasite victimele accidentului aviatic de la Cluj.

Intr-un mesaj postat pe blogul personal, omul de televiziune s-a aratat scandalizat de faptul ca nimeni nu pare sa arate putina intelegere si pentru ehipele de interventie.

„Eu cred in descoperirea vinovatilor. Intotdeauna. Pentru ca, in afara de situatiile in care pur si simplu soarta nu lasa loc de altceva, de cele mai multe ori exista un vinovat. Si daca vinovatul este descoperit avem o garantie – chiar si minima – ca greseala nu se repeta.

Acum am inchis Fb-ul, am vazut mai multe afirmatii care pentru mine-s atat de paralele cu realitatea incat n-am avut nervi sa le raspund acolo…

– Era oare atat de greu sa-i gaseasca daca aveau telefoane mobile la care vorbeau?!
– Pai noi avem pompieri, jandarmi, trupe de interventie de tot felul si cei care gasesc victimele sunt padurarii?!
– Este posibil ca in 2014 sa dureze atat de mult sa-i gaseasca pe oamenii aia?!”, a scris Cabral.

Prezentatorul TV a incercat sa ofere raspunsul la aceste trei intrebari. „Localizarea: Ca sa localizezi un telefon mobil ai nevoie sa-i faci triangulatia. Adica sa faci un triunghi format din laturile care leaga trei antene GSM la care telefonul in cauza este legat. Cunosti varfurile triunghiului, cunosti distanta de la fiecare antena la telefon, asa ca poti afla locatia telefonului.

Pentru asta ai insa nevoie de trei antene cel putin. In creierul muntelui ai noroc daca ai parte de o antena, nu prea speri la doua, ca la trei… aproape niciodata. Asa ca tehnic vorbind, triangulatia nu poate fi facuta. Mai era varianta localizarii prin GPS, dar asta depindea de cei de la locul prabusirii, nu de salvatori. Cred ca daca s-ar fi putut folosi, ar fi facut-o”, a mai precizat el.

De asemenea, Cabral are o explicatie si pentru faptul ca victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost gasite de padurari, inaintea echipajelor de salvare. Cabral are o explicatie logica. Faptul ca un padurar cunoaste foarte bine padurea l-a ajutat sa se orienteze mult usor decat echipajele de interventie. Terenul accidentat si zapada au fost, de asemenea, dusmanii echipelor de interventie, care nu au reusit sa ajunga la cei raniti decat dupa cateva ore.

Prezentatorul este convins ca  operatiunea de salvare se putea incheia mult mai bine, daca exista si putin noroc: „In incheiere… oare puteau fi gasiti mai rapid? Eu cred ca intotdeauna e loc de mai bine. Si e loc si de mai mult noroc. Probabil ca ar fi putut fi gasiti mai repede, vorbind acum de situatii ideale in care pune si norocul umarul”.

Citeste si:

author avatar
Alina Costache
961 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger