Cauta

UPDATE. Cabana Capra, distrusă de o avalanșă! / 60 de oameni, dintre care 14 copii, BLOCAŢI în Munţii Făgăraş – VIDEO

avalansa

Turiștii surprinși de avalanșă la Cabana Capra rămân fără permis. Cum au ajuns în zonă, deși drumul era închis

UPDATE. Circa 60 de turiști sunt blocați în prezent la Cabana Capra din Munții Făgărăș, care a fost afectată, sâmbătă noapte, de o avalanșă puternică. Dintre aceştia, 14 sunt copii.

„Nu sunt în niciun fel de pericol. Cabana are încălzire, are tot ce-i trebuie. Este un hotel, nu este o căsuță. O să trebuiască să aștepte să putem să-i să ajungem la ei cu utilaje. O să dureze câteva ore”, a afirmat Ion Sănduloiu, Salvamont Argeș.

IPJ Argeş a transmis că drumul care duce către cabană este închis încă din 30 octombrie, „situaţie semnalizată prin indicator şi barieră”, iar în aceste condiţii poliţiştii vor veridica modul în care turiştii au ajuns la cabană şi vor da amenzi dacă se va constata că restricţia a fost încălcată.

Din imaginile disponibile, se vede că mai multe mașini din cele în jur de 30 au fost avariate de avalanșa masivă.

Ştirea iniţială: 

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, sâmbătă seară, în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere cabana Capra, unde a produs pagube şi a acoperit maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului.

Din fericire, nu au existat victime.

Turiștii, luați prin surprindere de zăpadă

A doua avalanșă a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită, transmite Agerpres.

Informaţia a fost făcută publică de o organizaţie care monitorizează avalanşele şi care precizează că nu există victime, ci doar pagube materiale.

„O avalanşă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei. Nu sunt victime dar sunt pagube materiale atât la cabană precum şi mai multe maşini avariate”, anunţă, pe Facebook, Avalanşe în Carpaţi, ONG care monitorizează fenomenul avalanşelor în munţii Carpaţi.

Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, recomandă turiştilor să nu părăsească zona cabanelor.

„Cum ninsorile şi vântul continuă este de aşteptat să se producă mai multe avalanşe declanşate spontan, chiar şi în zona montana de sub 2000 de metri, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, precizează salvamontiştii.

Un buletin nivometeorologic emis vineri anunţa că, până duminică seară, este risc mare de avalanşă, cotat cu patru din cinci, în munţii Făgăraş, Ţarcu-Godeanu, Parâng-Şureanu şi în Masivul Bucegi.

Stratul de zăpadă a depăşit doi metri în zona turistică Bâlea Lac, unde este de aşteptat ca meteorologii să ridice gradul de risc de avalanşă la cinci, un grad maxim de avertizare.

Ultimele stiri

  • Breaking News… în jurul lumii: Crizele și conflictele domină scena mondială
  • Microbiomul și Sistemul Imunitar: De Ce Sănătatea Începe În Intestin
  • Ofensivă economică europeană: 20 de bănci rusești, în pragul excluderii din SWIFT
  • Breaking news… în jurul lumii: Crize în lanț, atacuri și alianțe fragile
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
  • Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
  • Update. PLAN ROȘU în județul Iași: un autocar și un camion, implicate într-un grav accident/17 persoane, transportate la spital – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Exit mobile version