AcasăNewsCa-n jungla: O invatatoare din Capitala UMILESTE elevii, dar NIMENI nu ia...

Ca-n jungla: O invatatoare din Capitala UMILESTE elevii, dar NIMENI nu ia masuri!

Copiii de la o scoala gimnaziala din Bucuresti sunt in mod frecvent umiliti de invatatoarea care li se adreseaza folosind cuvinte precum “viitori infractori”, “negri”, “maimute”, in timp ce conducerea scolii inchide ochii de fiecare data cand apar acuzatii la adresa cadrului didactic.

O invatatoare de la Scoala Gimnaziala Nr. 23, Sfantul Silvestru, din Bucuresti, este acuzata de parintii unor elevi de clasa a V-a ca le-ar fi jignit copiii, insa nimeni nu le ia in seama plangerile.

„Doamna invatatoare de la clasa I, care invata in schimbul 1, creeaza copiilor nostri din clasa a V-a, ce intra in schimbul 2, tot felul de probleme. De cate ori copiii de-a V-a intra la ore, in sala de clasa, la schimbul de ture, aceasta incepe sa tipe la ei, sa-i jigneasca folosind cuvinte complet nepotrivite pentru o invatatoare, cuvinte deosebit de jignitoare, discriminatorii si abuzive la adresa copiilor. Ii face maimute, negri, furaciosi, viitori infractori. Le spune ca sunt crescuti pe maidan si ca le arde de sex”, a declarat tatal unei fetite, citat de RTV.

Potrivit aceleiasi surse, se pare ca cei din conducerea scolii nu iau nicio masura, acuzandu-i pe copii ca ar minti, iar intr-o zi, directoarea chiar le-ar fi zis elevilor ca tot ceea ce le spune invatatoarea le va folosi pe viitor.

Povestea este sustinuta si de diriginta copiilor, care, impreuna cu parintii, a incercat sa rezolve situatia fara ca cineva sa intervina.

„Elevii mi s-au plans de doamna invatatoare. Mi-au spus ca le vorbeste urat, ca-i tine pe la usa. I-am atras atentia doamnei si am rugat-o sa nu se mai poarte asa cu elevii mei. Mi-a spus ca exagerez, ca nimic nu este adevarat si ca elevii mint. Am facut o sedinta cu parintii unde a fost chemata si doamna directoare, dar nu a venit”, a spus diriginta copiilor, citata de aceeasi sursa.

Tot diriginta a povestit ca elevii ei au fost intr-o zi chemati mai devreme la scoala, de catre invatatoare, pentru a rezolva disputele dintre ei, si ca i-a pus sa danseze pe Gangnam Style, desi copiii au numai 10-11 ani.

Conducerea scolii a refuzat sa ofere orice fel de informatii. „Pentru orice problema, sunati la Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti. Pozitia Inspectoratului este si pozitia scolii. Nu avem altceva de declarat”, a spus directoarea scolii, noteaza aceeasi sursa.

Pozitia Inspectoratului General al Municipiului Bucuresti este una foarte clara, potrivit purtatorului de cuvant, Marian Banu: “Inspectoratul nu poate rezolva toate asemenea probleme. Este o problema de competenta directiunii scolii. Inspectoratul Scolar intervine in probleme majore, serioase. O sa cer o informare doamnei directoare si sa vedem ce s-a intamplat. Daca directoarea nu este in stare sa tina scoala in mana, evident ca o sa intervenim”.

author avatar
Alina Costache
708 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger