AcasăNewsCa-n filme: Avocatul a ordonat uciderea sotiei pentru a incasa asigurarea

Ca-n filme: Avocatul a ordonat uciderea sotiei pentru a incasa asigurarea

Presmereanu a fost doar arma crimei

Avocatul brasovean Victor Teodorescu este acuzat ca a comandat uciderea sotiei sale pentru a incasa asigurarea de viata.  Cazul este o premiera in Romania, declara surse judiciare. Miercuri dimineata, anchetatorii au descins la domiciliul avocatului Victor Teodorescu , acesta urmand a fi dus la Bucuresti, pentru audieri, intrucat cercetarea cazului este realizata de Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Presmereanu a fost doar arma crimei

Teodorescu a fost pus sub invinuire pentru acuzatia de instigare la omor, respectiv ca l-a platit pe Erwin Victor Presmereanu pentru a ii ucide sotia, in contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro, precizeaza sursele, citate de Mediafax. Violeta Teodorescu, in varsta de 45 de ani, sotia avocatului brasovean Victor Teodorescu, a fost gasita moarta in locuinta sa, in 29 martie. Ea a fost injunghiata cu un cutit de 25 de ori in gat, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur. Principalul suspect in acest caz, Erwin Victor Presmereanu, in varsta de 21 de ani, a fost arestat preventiv in 2 aprilie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

Anchetatorii au aflat ca mama suspectului este o fosta clienta a avocatului. Presmereanu le-a declarat atunci anchetatorilor ca a avut legaturi cu familia avocatului Victor Teodorescu, insa nu o cunostea personal pe sotia acestuia. Tanarul a fost arestat in urma amprentelor care s-au gasit in apartamentul sotilor Teodorescu, insa el si-a sustinut nevinovatia si a refuzat sa ii fie prelevate probe biologice.

Erwin Victor Presmereanu locuia fara forme legale in Brasov, impreuna cu mama si fratele sau, si se afla in timpul unei condamnari cu suspendare, sub supraveghere. In 2008, Presmereanu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infractiunii de trafic de droguri.

In 7 iunie, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dispus ca dosarul sa fie preluat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Preluarea cauzei in care Erwin Victor Presmereanu este cercetat pentru omor deosebit de grav a fost dispusa ca urmare a propunerii de preluare inaintata de Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, se arata intr-un comunicat de marti al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cauza va fi instrumentata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum si suspiciunile care au fost lansate in spatiul public cu privire la o eventuala partinire in modul de solutionare a cauzei”, a precizat sursa citata.

 

author avatar
A.P. Redactor
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger