AcasăNewsBusoi, omul ”sistemului”, invins de vechea garda

Busoi, omul ”sistemului”, invins de vechea garda

 In timp ce pesedistii se plang ca sunt asediati de ”sistem”, via Grindeanu, vechea garda liberala l-a dat pe favoritul Busoi cu ghetele-n sus si l-a ales presedinte al partidului pe Ludovic Orban.

La finalul Congresului nu Busoi ci Orban a iesit cu fruntea sus

Cristian Busoi nu mai ca a pierdut, dar a facut-o si la un scor de-a dreptul umilitor pentru sustinatorii sai: 952 de voturi versus cele 3518 obtinute de rivalul sau Ludovic Orban. Iar reusita lui Orban a fost orchestrata de greii liberali, care s-au asigurat astfel si ca nu vor fi rasi de pe suprafata PNL-ului de un Busoi coordonat din afara partidului. Cum Busoi a beneficiat si de aparenta sustinere a lui Klaus Iohannis, Orban a avut grija, imediat dupa alegerea sa, sa anunte ca PNL va fi ”un partener loial, corect, transparent pentru presedintele Klaus Iohannis” ca el personal se va bate ”cu toata energia” pentru ca actualul presedinte sa castige un nou mandat in 2019. La o zi dupa alegerea presedintelui PNL de Congres, Consiliul National de Coordonare s-a intrunit, ieri, pentru alegerea prim-vicepresedintilor, vicepresedintilor, secretarului general, membrilor Biroului Executiv etc.

Liberalii au votat liber liste controlate de Falca

Desi Orban promitea, in discursul care l-a propulsat presedinte, desfiintarea tuturor ”cooperativelor” si aranjamentelor din partid, votul alegerii noii echipe de conducere a PNL s-a desfasurat sub atenta supraveghere a vechilor sforari, dovada in acest sens stand Gheorghe Falca, personaj surprins in timp ce verifica buletinele de vot. Buletine de pe care nu lipseau nume binecunoscute gen Ilie Bolojan, Mircea Hava, Alin Tise, Victor Paul Dobre si Gheorghe Muhscina, Raducu Filipescu, Gigel Stirbu, Gheorghe Falca, Marian Petrache etc. Realizand ce face Falca, Alin Popovici s-a ratoit public la primarul din Arad: ”Daca esti tare intr-un partid, nu trebuie si nu ai voie sa iti obligi oamenii sa iti dea buletinele de vot ca sa votezi tu pentru ei si nu ai voie sa ceri presedintilor de organizatii sa le controlezi votul”. Necimentat inca in functie, noul presedinte s-a multumit sa-si indemne colegii la calm si sa-i sfatuiasca sa deschida mai putin gura in public atunci cand e vorba de rufele partidului: „Tacerea e de aur, spune o vorba romaneasca. Ganditi-va de zece ori inainte de a lua cuvantul”.

author avatar
Simona Badulescu
843 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger