AcasăOldYanis Varoufakis acuza: "Schauble forteaza un Grexit pentru a speria Franta"

Yanis Varoufakis acuza: „Schauble forteaza un Grexit pentru a speria Franta”

Fostul ministru grec de Finante Yanis Varoufakis l-a acuzat pe ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, ca vrea sa impinga Grecia afara din zona euro pentru a potoli Franta.

Foarte critic fata de al treilea plan de ajutorare recent acordat Atenei, fostul ministru grec apreciaza ca ministrul german al Finantelor vrea sa grabeasca un „Grexit” pentru „a elimina rezistenta franceza „fata de „austeritate”. “Schauble considera Grecia un laborator al austeritatii, in care se experimenteaza memorandumul inainte sa fie exportat. Frica de Grexit are scopul sa potoleasca rezistenta franceza, nici mai mult nici mai putin”, a subliniat Varoufakis, denuntand „proiectul doctorului Schauble”.

In opinia sa, al treilea plan de ajutorare a Greciei este o „capitulare” a Atenei in fata creditorilor si a fost conceput „pentru scufundarea” economiei elene. „Daca Grecia incearca, in pofida bunului simt si legilor elementare ale economiei, sa aplice acest memorandum si reformele care-l insotesc, ea se va precipita direct catre Grexit”, spune el.

author avatar
Catalin Dumitrescu
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger