AcasăOldVeste soc pentru afaceristii romani: incepe vanatoarea de evazionisti!

Veste soc pentru afaceristii romani: incepe vanatoarea de evazionisti!

Liviu Voinea (foto) sustine disponibilitatea Romaniei pentru combaterea evaziunii, iar Serban Pop (foto jos) propune masuri concrete in acest sens

Romania va intra in proiectul-pilot privind schimbul de informatii fiscale initiat de Germania, Franta, Italia, Spania si Marea Britanie. ANAF va infiinta Directia Antifrauda, pentru a lupta impotriva marilor retele evazioniste.

Liviu Voinea (foto) sustine disponibilitatea Romaniei pentru combaterea evaziunii, iar Serban Pop (foto jos) propune masuri concrete in acest sens
Serban Pop

Prezent la recenta reuniune a Consiliului ECOFIN de la Dublin, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a exprimat disponibilitatea Romaniei de a se alatura proiectului-pilot privind schimbul de informatii fiscale. „Romania sustine demersurile pentru lupta impotriva fraudei si evaziunii fiscale”, a precizat Voinea.

ANAF propune masuri concrete

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, a anuntat recent ca, in prezent, se fac pregatiri pentru infiintarea Directiei Antifrauda, pentru lupta impotriva marilor retele evazioniste. „Aceasta noua structura va functiona in cel mult trei luni”, a mentionat seful Fiscului. El a precizat ca ANAF a colectat in februarie 2013 peste 11,5 miliarde de lei lei la bugetul statului, cu 3,4% mai mult ca in februarie 2012. „Situatia de la inceputul acestui an dovedeste ca ANAF se afla pe un drum corect, in care obiectivele principale sunt cresterea incasarilor la bugetul de stat si lupta impotriva evaziunii si a grupurilor de interese”, a spus Serban Pop.

author avatar
Arpad Dobre
558 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger