AcasăOldVeniturile Fondului Proprietatea au scazut cu 66%!

Veniturile Fondului Proprietatea au scazut cu 66%!

Rezultatele publicate de BVB arata pierderi de 66,1% la Fondul Proprietatea

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 188,48 de milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 154,29 de milioane de lei, cu 65,14% mai putin fata de saptamana trecuta, cand a avut loc vanzarea de catre BERD a unei participatii la Banca Transilvania. Rezultatele din primele trei trimestre ale anului indica scaderi foarte mari ale veniturilor la Fondul Proprietatea si reduceri notabile ale profitului net la OMV Petrom.

Rezultatele publicate de BVB arata pierderi de 66,1% la Fondul Proprietatea

Cel mai importante schimburi s-au realizat la titlurile emise de Fondul Proprietatea (41,92 de milioane de lei), Romgaz (33,75 de milioane de lei), Banca Transilvania (27,94 de milioane de lei), BRD – Societe Generale (10,48 de milioane de lei) si Electrica (7,58 de milioane de lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat cresteri 24 de titluri, 16 au stagnat, iar 32 au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la actiunile Stirom, Electroputere si Conted, de +10,77%, +6,2% si +5,45%. Cea mai mare scadere a fost contabilizata de titlurile Mecanica Fina, de -25,43%, urmata de SIF Hoteluri, de -12,5% si UAMT, de -10,49%.

Plusuri si minusuri

BVB a publicat recent o sinteza a rezultatelor obtinute in ultimele noua luni de companiile listate pe segmentul principal. Din cele 74 de firme analizate, 62 au incheiat primele trei trimestre pe plus. Se remarca rezultate foarte bune in domenii precum productia materiilor prime si a constructiilor, in care activeaza firme ca Alro, Stirom, Artego, Carbochim, Prodplast, Teraplast. De asemenea, si industria de aparare a consemnat rezultate pozitive, cum este cazul la Aerostar, Turbomecanica si IAR Brasov. Totodata, au contabilizat castiguri notabile si Electrica si Nuclearelectrica. La polul opus se afla OMV Petrom, care a consemnat rezultate nete in primele noua luni in scadere cu 58,5% fata de perioada similara din 2014, dar si Fondul Prioprietatea, care a inregistrat o reducere cu 66,1% a veniturilor in primele trei trimestre ale acestui an fata de primele noua luni ale anului trecut.

author avatar
Arpad Dobre
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger