AcasăOldVasilescu: Romanii au dreptul la credite, dar nu le vor obtine

Vasilescu: Romanii au dreptul la credite, dar nu le vor obtine

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, sustine ca persoanele fizice au dreptul moral de a solicita credite, insa degeaba o vor face, deoarece nu vor obtine prea curand imprumuturi bancare.

Adrian Vasilescu (foto jos) sustine ca bancile vor acorda credite mai degraba firmelor

Adrian Vasilescu

Adrian Vasilescu sustine ca, in prezent, prea putine persoane indeplinesc criteriile solicitate de banci in cazul creditelor. Contrar acceptiunii generale a populatiei, reprezentantul BNR sustine ca Banca Nationala nu si-a declinat responsabilitatea fata de creditarea persoanelor fizice, insa considera ca vremea  imprumuturilor obtinute facil a cam trecut. „Populatia are dreptul la credite, dar din pacate acesta este numai un drept moral pentru ca, material, lucrurile sunt mai complicate, in sensul ca, asa cum se spune, «miresele frumoase s-au cam maritat»”, a spus Adrian Vasilescu. El estimeaza ca reluarea creditarii populatiei ar putea avea loc in „pasul 2”, adica dupa ce firmele vor accesa credite bancare. „Creditul pleaca de la banca la companie, compania face productie, face locuri de munca mai multe si in felul acesta ajunge ceva din creditul acesta si la populatie prin salarii mai bune”, crede Vasilescu.

Cerc vicios

Reprezentantul BNR sustine ca, desi in prezent au loc diverse tatonari intre firme si banci, economia reala vrea sa se relanseze pe baza creditarii, iar bancile asteapta sa relanseze creditarea dupa ce se relanseaza economia. „Daca aceasta mentalitate va continua vom astepta mult si bine pentru a incepe creditarea in Romania”, a mai spus Vasilescu.

author avatar
Arpad Dobre
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger