AcasăOldValoarea actiunilor la Bursa, in crestere

Valoarea actiunilor la Bursa, in crestere

Actiunile BVB au fost intens tranzactionate, dar valoarea lor a scazut

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 167,02 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 114,34 milioane de lei,  cu  17,71%  mai  mult  fata  de  saptamana  precedenta.

Actiunile BVB au fost intens tranzactionate, dar valoarea lor a scazut

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile emise de Fondul Proprietatea (29,22 milioane lei), BRD-SG (19,95 milioane de lei), Banca Transilvania (17,63 milioane de lei), Romgaz (12,83 milioane de lei) si  Electrica (12,53 milioane lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat plusuri 39 de titluri, 12 au stagnat, iar 20 au avut pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la titlurile TMK-Artrom, Transilvania  Constructii si Turism  Felix, de +14,83%, +11,96% si de +11,49%.  Cea  mai  mare  scadere  s-a  inregistrat  la actiunile  Prefab, de – 20,49%, urmata de cele consemnate la titlurile Retrasib si Mecanica Fina, de – 14,19% si – 13,33%

Actiunile BVB, pe minus

Saptamana  aceasta  indicii  locali  s-au  apreciat,  fiind de altfel prima saptamana de la sfarsitul lunii iulie cand se inregistreaza cresteri pe toti indicii. In topul aprecierilor s-au aflat indicii BET-NG (+1,54%), privind companiile din domeniul energetic, si BET-FI (+2,04%), al societatilor de investitii financiare, acesta din urma fiind ajutat de evolutia titlurilor SIF1 si  SIF3,  care  au  crescut  cu  3,77%  si  6,91%  fata de valorile de inchidere din saptamana precedenta. Din randul companiilor de pe lista BET-NG s-au evidentiat Transgaz (+3,08%) si Electrica (+2,09%), insa toti emitentii cu pondere semnificativa in compozitia indicelui au avut evolutii pozitive in aceasta saptamana. Din randul companiilor lichide doar actiunile Bursei de Valori Bucuresti s-au depreciat in aceasta saptamana, investitorii reactionand negativ la stirea publicarii noului cod de  guvernanta al bursei, realizat contra sumei de 300.000 de euro. Valoarea tranzactiilor cu actiuni la BVB a fost in crestere saptamana aceasta, depasind  pentru prima oara in luna septembrie suma de 100 de milioane de lei, insa valorile zilnice sunt, in continuare, sub media anului.

author avatar
Arpad Dobre
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger