AcasăOldUite cu ce masini mergea Gheorghe Gheorghiu-Dej

Uite cu ce masini mergea Gheorghe Gheorghiu-Dej

Zil 111 era luxul de pe planet la momentul achizitionarii ei

Fosta limuzina prezidentiala care a apartinut lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a ajuns in posesia unei familii din Constanta. Este vorba de un model ZIL 111 ce masoara 5.8 metri lungime, care a fost achizitionat din URSS in 1965.

Buick.ul lui Dej avea roti de tren…

Luxoasa masina a stat ani buni parcata in curtea Centrului de Crima Organizata si Antidrog din Constanta, iar in decursul timpului a fost usor deteriorata, unul din geamuri fiind spart de un necunoscut cu multi ani in urma. La vremea cand a fost lansat ZIL 111 dotarile sale erau printre cele mai performante: cutie de viteze hidramata, banchete din piele, geamuri blindate, aer conditionat, partea din fata a masinii era separata de bancheta din spate de un geam ce oferea izolare fonica. Limuzina mai era dotata cu un motor in 8 cilindri, cu o capacitate de 6.000 de cm3 de 300 de cp si o viteza maxima de 180 km/h.

Zil 111 era luxul de pe planet la momentul achizitionarii ei

In decursul timpului doar 16.000 de kilometri a apucat sa acumuleze la bord. Tot Gheorghiu-Dej s-ar fi plimbat in cariera sa si cu un Buick cu roti de tren. Ziarelive.ro scria in 2012 ca masina urmeaza sa intre in reparatii capitale, iar apoi va fi expusa la Zlatna, in cadrul unui muzeu in aer liber.

author avatar
National
1.051 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger