AcasăOldUE avertizeaza: Clientii bancilor isi pot pierde banii din cauza Bitcoin

UE avertizeaza: Clientii bancilor isi pot pierde banii din cauza Bitcoin

Reprezentantii Autoritatii Bancare Europene sustin ca Bitcoin poate afecta fatal inclusiv sistemul bancar din UE

Autoritatea Bancara Europeana (ABE) a avertizat, pentru a doua oara in ultima luna, asupra riscului la care se expun clientii bancilor, atunci cand efectueaza coversii din monede clasice in Bitcoin. Cei care cred ca fac astfel o buna afacere pot ramane fara niciun ban in contul virtual.

Reprezentantii Autoritatii Bancare Europene sustin ca Bitcoin poate afecta fatal inclusiv sistemul bancar din UE

ABE atrage atentia asupra potentialelor riscuri cu care se pot confrunta pesoanele care cumpara , detin sau vand valute virtuale, cum ar fi Bitcoin. Aceasta moneda tine prima pagina a ziarelor si se bucura de o popularitate in crestere . Cu toate acestea , clientii bancilor, precum si cei care fac tranzactii monetare pe net trebuie sa fie constienti de riscurile asociate monedelor virtuale, cum ar fi pierderea banilor. Sigur, Bitcoin este atractiv si pentru ca permite cumpararea (de pe anumite site-uri) de droguri, arme si alte marfuri interzise. Doritorii trebuie doar sa converteasca valuta (dolari, euro etc., dar si lei) in Bitcoin si sa „puna” banii intr-un portofel virtual. Din acel moment ei pot pierde controlul asupra banilor, iar reprezentantii ABE au intocmit o lista a principalelor probleme cu care se pot confrunta cei care utilizeaza Bitcoin.

Pierderi la conversie

Cei care vor bani virtuali trebuie sa utilizeze platforme de schimb valutar. Acestea nu sunt reglementate si nu ofera protectie juridica. De asemenea, nu exista un curs valutar bazat pe piete monetare mondiale, iar platformele de schimb monetar virtual sunt tinta preferata a hackerilor, multe dintre ele disparand in urma atacurilor informatice, odata cu banii clientilor creduli.

Furt din portofelul virtual

Dupa cumpararea Bitcoin, banii virtuali sunt stocati intr-un portofel virtual, din care posesorii pot face plati catre comercianti. Suna promitator, dar portofelul are o cheie publica si una privata de acces si constituie o alta tinta pentru hackeri. In SUA, acestia au furat Bitcoin in valoare de peste un milion de dolari, iar banii nu vor mai fi recuperati niciodata.

Concluzii

Reprezentantii ABE atrag atentia ca, inainte de a cumpara Bictoin, trebuie sa intelegeti la ce riscuri va expuneti, iar daca ati cumparat deja astfel de monede sunteti sfatuiti sa nu le tineti prea multa vreme in portofelele virtuale, deoarece veti deveni tinte ale hackerilor. In concluzie, acest „sport” nu se adreseaza celor care nu-si permit sa piarda bani.

author avatar
Arpad Dobre
790 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger