AcasăOldTVA redus la vanzarea de locuinte

TVA redus la vanzarea de locuinte

Apartamentele pot fi vandute cu TVA de 5% doar daca au sub 120 mp

Guvernul a propus TVA de 9% pentru manuale scolare, ziare si reviste, carti, acces in muzee, gradini zoologice, evenimente sportive, cinematografe si la livrarea unor case. Deputatii au redus cota la 5% si au majorat valoarea maxima a locuintelor.

Apartamentele pot fi vandute cu TVA de 5% doar daca au sub 120 mp

In urma dezbaterii proiectului de Cod Fiscal la Comisia de buget-finante de la Camera Deputatilor, membrii comisiei au decis reducerea TVA la biletele de acces la zoo, evenimente sportive, muzee. De asemenea, cota redusa va fi aplicata si la comercializarea manualelor scolare, revistelor, ziarelor si cartilor, precum si la accesul in castele, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, targuri, expozitii. Totodata, deputatii au modificat proiectul Codului Fiscal si in ceea ce priveste TVA la livrarea anumitor tipuri de locuinte.

Deputatii, mai generosi decat Guvernul

Aflati in evidenta lipsa de resurse bugetare, guvernantii propusesera in proiectul de Cod Fiscal si majorarea TVA la anumite locuinte de la 5% la 9%, dar deputatii au decis pastrarea cotei vechi. Astfel,  taxa pe valoarea adaugata de 5% va fi aplicata, in continuare, pentru livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 metri patrati (fara a lua in calcul anexele gospodaresti), a caror valoare nu depaseste suma de 450.000 lei, fara TVA, achizitionate de persoanele necasatorite sau de familii. Guvernul avea in vedere – si Senatul a si adoptat prevederea in acest sens – un prag de cel mult 380.000 lei.

 

author avatar
Arpad Dobre
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger