AcasăOldTVA in turism scade numai la all-inclusive integral

TVA in turism scade numai la all-inclusive integral

Florin Jianu estimeaza reducerea TVA la all-iclusive va aduce cinci miliarde de euro pe piata turismului

Dupa ce premierul Victor Ponta anunta, marti, victorios, ca din 2015 va scadea TVA la 9% si pentru pachetele turistice all-inclusive, un subordonat al sau a facut, ieri, o corectie, precizand ca reducerea va functiona doar in anumite conditii.

Florin Jianu estimeaza reducerea TVA la all-iclusive va aduce cinci miliarde de euro pe piata turismului

In prezent, TVA pentru cazare cu mic dejun inclus este de 9%, insa cei care vor un pachet all-inclusive achita pentru restul meselor (daca acestea sunt servite la restaurantul hotelului unde sunt cazati) TVA de 24%. Aceasta aberatie fiscala s-a dorit a fi corectata prin noul buget de stat pentru 2015, iar premierul Victore Ponta a anuntat ca si cei care achizitioneaza pachete turistice all-inclusive vor achita doar 9% TVA. Lucrurile nu stau insa chiar asa, fapt confirmat de ministrul  delegat pentru IMM, Florin Jianu. El a anuntat, ieri,  ca reducerea TVA la 9% in turism va fi aplicata de la 1 ianuarie 2015 doar la pachetele all-inclusive vandute integral, respectiv cazare, masa si servicii. Jianu estimeaza ca masura va avea numai efecte pozitive, tinand cont si de afluxul de turisti straini.

Estimari

Cat priveste o eventuala scadere a incasarilor la buget ca urmare a reducerii TVA, ministrul sustine ca se va recupera prin sporirea numarului de turisti. „Daca luam in calcul ca 500.000 de turisti aleg all-inclusive in strainatate si dintre acestia numai 200.000 vor alege all-inclusive in Romania, impactul negativ asupra bugetului se va reduce”, a spus Jianu. El a estimat ca, in urma aplicarii masurii, pe piata de turism vor intra peste cinci miliarde de euro.

author avatar
Arpad Dobre
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger