AcasăOldTuristii romani nu se tem de criza din Grecia

Turistii romani nu se tem de criza din Grecia

ragos Anastasiu vrea sa puna bazele unei scoli de turism in Romania

Criza financiara elena s-a agravat in ultima luna, insa apetitul romanilor pentru sejururi in insulele grecesti nu a scazut, dimpotriva, conationalii nostri mentinandu-si rezervarile sau contractand noi vacante in Grecia.

ragos Anastasiu vrea sa puna bazele unei scoli de turism in Romania

Peste 70.000 de romani isi petrec concediile in strainatate si tot mai multi sunt din ce in ce mai atrasi de destinatiile exotice. Cosmin Marinof, director de vanzari al grupului Eurolines, sustine ca destinatiile din strainatate preferate de turistii romani sunt Antalya, Bodrum, Chania & Heraklion, Corfu, Santorini, Rhodos, Zakynthos, Lefkada, Mallorca si Tenerife. „Romanii si-au pastrat rezervarile facute pentru Grecia, cu toate problemele care s-au acutizat in aceasta tara in ultimele doua-trei saptamani. Perioadele 20 iunie – 11 iulie, respectiv, 20 august – 10 septembrie sunt acoperite integral si mai sunt locuri doar in varf de sezon, in perioada 15 iulie 20 august”,  a precizat Marinof. El a mentionat ca destinatiile exotice, gen Republica Dominicana sau Tenerife, s-au mai ieftinit. „Acum, costurile pentru un sejur in anumite locuri din Turcia , de 1.000-1.200 de euro/sejur, sunt similare celor din Republica Dominicana”, a spus Marinof.

Tarife

Cat priveste destinatiile charter, preturile medii sunt  urmatoarele:

–         Turcia: 750 eur/persoana/sejur;

–         Grecia: 505 eur/persoana/sejur;

–         Bulgaria: 350 eur/persoana/sejur;

–         Litoral Romania: 200 eur/persoana/sejur.

Investitii in Delta Dunarii

Fondatorul grupului Eurolines, Dragos Anastasiu, a precizat ca are in vedere nu doar cat mai multe sejururi pentru romani in strainatate, ci si aducerea de turisti straini in Romania. Prima investitie in acest sens o reprezinta achizitionarea de catre companie a Green Village –  un grup de unitati de cazare cu arhitectura traditionala, situat la Sfantu Gheorghe, la varsarea Dunarii in Marea Neagra. „In paralel, vrem sa punem si bazele unui sistem de invatamant in domeniul turistic, prin care sa putem oferi turistilor romani si straini servicii excelente la nivel profesionist”, a declarat Anastasiu.

 

author avatar
Arpad Dobre
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger