AcasăOldTranzactiile pe Bursa s-au prabusit cu 72%!

Tranzactiile pe Bursa s-au prabusit cu 72%!

OMV Petrom si-a oprit caderea pe Bursa, dupa cresterea cu 5% a cotatiilor petrolului

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 181,56 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 172,30 milioane lei, cu 72,31% mai mica fata de saptamana precedenta, cand a fost inregistrata vanzarea de catre Fondul Proprietatea a unei participatii importante la Romgaz.

OMV Petrom si-a oprit caderea pe Bursa, dupa cresterea cu 5% a cotatiilor petrolului

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea, in valoare de  59,6 milioane lei, Banca Transilvania in valoare de 54,2 milioane lei, BRD Societe Generale, in valoare de 18,8 milioane lei, Romgaz in valoare de 17,1 milioane lei si Electrica, in valoare de 3,9 milioane lei. Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, 30 titluri au avut inregistrat cresteri in perioada mentionata, 16 au stagnat, iar 26 au consemnta scaderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la actiunile Mecanica Fina, Electrocontact si VES Sighisoara, de +20,27%, +12,96%, respectiv +10,89%. Cea mai mare scadere s-a consemnat la titlurile Prefab Bucuresti, de -9,66%, urmand cele contabilizate la actiunile Petrolexportimport si UAMT,  de  -7,81% si – 7,37%.

Scaderi si cresteri

Titlurile  Fondul Proprietatea au scazut la inceputul saptamanii trecute cu 0,73%, pe un rulaj de 6,5 milioane lei, mult mai mic in comparatie cu cel din sedinta anterioara, iar marti, piata interna si-a continuat tendinta de scadere. Actiunile OMW Petrom au atras atentia din cauza scaderii de 3,03% (un nou minim pentru actiunile companiei), determinata de corectia pretului barilului de petrol. Titlurile  Fondul  Proprietatea  au  continuat  sa  scada, cu aproape 2%, pe un rulaj mare, in valoare de 11,7 milioane de lei. Singurele actiuni care au inchis pe plus au fost cele bancare. Titlurile BRD si Banca Transilvania au cresteri de 0,36% si respectiv de 1,03%. Miercuri, indicele BET s-a redresat cu 0,40%, ajutat de aprecierea cu 1,75% a actiunilor Fondul Proprietatea. Actiunile OMV Petrom s-au oprit din cadere, dupa scumpirea petrolului cu 5%, iar actiunile SIF Transilvania au urcat cu 1,09%. Joi, actiunile Fondul Proprietatea au consemnat o noua crestere, dar si titlurile  BRD si Banca Transilvania au urcat cu 3,91%, respectiv 2,42%, iar vineri, majoritatea companiilor au inchis sedinta in scadere.

author avatar
Arpad Dobre
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger