AcasăOldTransportatorii romani sunt impotriva salariului minim din Germania

Transportatorii romani sunt impotriva salariului minim din Germania

Transportatorii romani resping legea prin care Germania impune un salariu de minimum 8,5 euro/ora

Comisia Europeana a decis deschiderea procedurii de infringement impotriva Germaniei, care vrea sa impuna, inclusiv firmelor din Romania, fixarea unui salariu minim pentru angajatii din transporturi.

Transportatorii romani resping legea prin care Germania impune un salariu de minimum 8,5 euro/ora

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) a anuntat ca saluta decizia Comisiei Europene de a deschide procedura de infringement impotriva Germaniei in legatura cu punerea in aplicare a Legii salariului minim pe economie pentru sectorul transporturilor (MiLoG). Inca de la aparitia acestei legi, UNTRR a atras imediat atentia, la nivel national si european, ca masurile din Germania afecteaza grav libertatea serviciilor pe piata europeana.

Leafa de minimum 8,5 euro/luna

Germania este al 22-lea stat al UE care a introdus un salariu minim. Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015, iar salariul minim german este stabilit la 8,5 euro/ora. Legea se aplica si companiilor din afara Germaniei care presteaza servicii in Germania. Companiile din afara Germaniei, in anumite sectoare, inclusiv in transporturi, sunt obligate sa notifice autoritatile vamale germane prin formulare specifice furnizate de autoritatile germane.

Infringement

Comisia Europeana a anuntat ca sustine in totalitate introducerea unui salariu minim pe economie in Germania. Cu toate acestea, Comisia considera ca punerea in aplicare a Legii salariul minim pe economie tuturor operatiunilor de transport care intra pe teritoriul german restrictioneaza intr-un mod disproportionat libertatea de a presta servicii si libera circulatie a marfurilor. Drept urmare, a fost declansata procedura de infringement impotriva Germaniei, care poate primi amenzi mari. Aceasta deoarece aplicarea masurilor germane asupra operatiunilor de tranzit si a anumitor operatiuni de transport international nu se poate justifica si impiedica piata interna sa functioneze in mod adecvat.

 

author avatar
Arpad Dobre
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger