AcasăOldTransilvania, viitorul masinilor germane

Transilvania, viitorul masinilor germane

Mercedesurile vor fi echipate cu tot mai multe subansamble produse in Romania

Compania Daimler, producatoarea faimoaselor Mercedes Benz, vrea sa-si extinda prezenta in Romania, in general, si in Transilvania, in special, mai ales in orasele in care locuitorii vorbesc in mod obisnuit limba germana.

Mercedesurile vor fi echipate cu tot mai multe subansamble produse in Romania

Analistii pietei auto din Germania sustin, citati de Die Welt, ca Transilvania reprezinta nici mai mult nici mai putin decat viitorul masinilor germane. Potrivit sursei, fabrica de piese auto Daimler din Stuttgart se bazeaza tot mai mult pe productia unitatii Star Transmission din Sebes, condusa de Bernd Krottmayer. Analistii  mentioneaza ca planurile de extindere ale Daimler in Transilvania prevad o crestere a productiei  de subansamble auto pentru Mercedes Benz E-Classe.  Conducerea din Stuttgart are in vedere o crestere masiva a productiei de astfel de limuzine pana in 2020, drept pentru care va investi in Romania aproximativ 300 de milioane de euro, pentru extinderea productiei de cutii de viteze destinate Mercedes-Benz la subsidiara locala Star Transmission din Sebes. Pe de alta parte, firma Star Assembly, detinuta de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane de euro pentru construirea unei unitati de productie de transmisii automate la Sebes, investitia totala ridicandu-se la circa 238 milioane de euro.

Meserie germana in Romania

Demersurile germanilor nu se opresc doar la afacerile directe, ci vizeaza si investitia in viitor. Companii ca Bosch si Daimler au pus „mana de la mana”, pentru a crea cadrul necesar scolarizarii in stil german a specialistilor de care vor avea nevoie in anii care vin. In acest scop, Star Transmission are in vedere infiintarea inca din acest an,in colaborare cu Clubul German de Business, a unei scoli de meserii la Sibiu. Elevii acesteia vor fi viitorii mecanici, electricieni si muncitori specializati ai Bosch si Daimler in Romania.

author avatar
Arpad Dobre
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger