AcasăOldTraian Basescu: „Nu sustin acciza pe carburanti”

Traian Basescu: „Nu sustin acciza pe carburanti”

Traian Basescu sustine ca Romania poate intra intr-o noua criza, din cauza cheltuielilor exagerate ale guvernantilor

Delegatia comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale a fost primita, ieri, la Palatul Cotroceni, prilej cu care presedintele Traian Basescu si-a exprimat totalul dezacord referitor la  introducerea accizei pe combustibili.

Traian Basescu sustine ca Romania poate intra intr-o noua criza, din cauza cheltuielilor exagerate ale guvernantilor

Traian Basescu a fost transant, in special cu reprezentantii FMI, atragand atentia ca introducerea taxei de 7 eurocenti pe litrul de carburant este o greseala. „Ma uit, acum, la cheltuielile Guvernului, un buget relaxat din punctul de vedere al cheltuielor, si bineinteles ca, din cauza ineficientei colectarii taxelor, noi taxe au fost introduse. Nu critic largirea bazei de impozitare, o sustin, dar exagerarile de a pune taxe noi pe energie si acciza pe combustibil in special, consider ca este o mare greseala care va afecta si economia si populatia”, a spus Traian Basescu.

O noua criza

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca aceasta misiune a FMI in Romania va avea succes, deoarece, dupa negocierile cu delegatia anterioara, autoritatile au intrat  pe o panta periculoasa a cheltuielilor. „Ne-am recapatat vechile obiceiuri. Imediat cum avem o mica crestere, incepem sa cheltuim mai mult si mai mult, iar acest lucru pregateste Romania pentru o noua criza”, a spus Basescu.

Nemultumire

Presedintele Romaniei a atras atentia asupra asumarii raspunderii in cazul aplicarii accizei la carburanti. „Bineinteles, responsabilitatea este a Guvernului si a dumneavoastra (a FMI – n.r.), dar o asemenea taxa nu va fi sustinuta, public, de catre mine, pentru ca nu cred ca aceasta este o solutie rezonabila. Nu blochez decizia dintre dumneavoastra si Guvern, de data aceasta, dar nu imi cereti sa semnez aceste negocieri!”, a avertizat Traian Basescu.

author avatar
Arpad Dobre
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger