AcasăOldTotul despre trading-ul online

Totul despre trading-ul online

In lumea de azi, in care informatiile financiare gonesc in mediul real, dar mai ales virtual, tranzactiile online cu instrumente financiare reprezinta cea mai la indemana solutie pentru a mentine banii in miscare, pentru a obtine profit si, de ce nu, de a face cariera ca trader.

Nu exista niciun secret si nici reguli de intrare in aceasta lume a tranzactiilor online. Singura regula este dispozitia personala de a rula o cantitate de bani. Nici macar nu este nevoie de cunostinte financiare inalte pentru a intelege mecanismul. Totul se rezuma la softuri, la platforme de tranzactionare tot mai performante, capabile sa conecteze in timp real milioane de oameni la piete financiare din intreaga lume si sa poata tranzactiona o diversitate mare de instrumente financiare. Odata accesata o astfel de platforma, totul se clarifica si devine extrem de simplu. In acest fel, oricine poate deveni trader. Se intalnesc doua tipuri de traderi, dupa cum explica Octavian Patrascu, business developer pentru pentru brokeri internationali precum FXCM, SafeCap  si Forex Club: „fie are un loc de munca si tranzactioneaza pentru a obtine un venit suplimentar, fie trading-ul online este chiar business-ul”.

Asadar, oricine poate incepe o cariera de trader, da asigurari Octavian Patrascu, utilizand o platforma online. Iar cu cat platforma este mai performanta, cu atat este mai simplu. Exista platforme performante care pun la dispozitie de la materiale de studiu (analize zilnice, stiri, calendar economic, tutoriale, webinarii, seminarii), pana la consiliere telefonica privind instrumentele tranzactionate. Totodata, este posibila sfatuirea indirecta cu alti traderi din piata, care utilizeaza aceeasi platforma. Pentru traderul care nu se poate dedica suficient tranzactionarii online, acesta isi poate construi pachetul potrivit, cu ajutorul unor instrumente, precum Trading Central-ul pentru semnale de tranzactionare, Autochartist-ul pentru a vedea tiparele si analiza de piata concreta pe pret, explica Octavian Patrascu.

Sunt multe companii pe piata care ofera platforme de tranzactionare, iar rivalitatea dintre ele se duce pe terenul softurilor. Cu cat mai scumpe, cu atat sunt mai performante. La acest moment, cea mai avansata tehnologie, dupa cum sustine Octavian Patrascu, este Sirix web trader, Meta Trader4, dar si platforme pentru iPhone, Android si chiar pentru telefoane din generatii vechi.

Concret, aceste paltformele au tehnologiile ce detin: Trading Central, prin care sunt transmise semnale de tranzactionare prin email sau telefon; Strategy Runner, un instrument de dezvoltare ce asigura cele mai bune conditii de trading; Auto-trader, un robot ce ajuta clientii sa fac tranzactii automat, la care se adauga Social trading-ul, serviciu prin care traderii pot vedea alti clienti din piata, pentru a obtine o perspectiva pentru client in intelegerea pietei, ceea ce constituie secretul succesului in tranzactionare, spune Octavian Patrascu.

„Este ca un cos cu bunataturi, indiferent cate cunosti sau daca abia incepi, daca ai sau nu timp, daca ai Mac sau PC, capital mai mare sau mai mic. Gasesti instrumentul de tranzactionare potrivit tie, platforma, tipul de cont potrivit, informatiile educationale potrivite nivelului tau si instrumentele ajutatoare, precum cele enumerate deja,Trading Central sau Autochartist, in functie de ceea ce iti doresti”, conchide Octavian Patrascu, adaugand ca „trebuie doar sa alegi ce iti place sau consideri ca este potrivit pentru tine si sa incepi noua ta cariera sau hobby de trader”.

 

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
2.516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger