AcasăOldTitlurile de stat pentru populatie, un esec anuntat

Titlurile de stat pentru populatie, un esec anuntat

Emisiunea de titluri de stat in valoare de 100 de milioane de lei nu a avut deloc succesul pe care au contat autoritatile, deoarece s-a vandut doar in proportie de 65%. Printre motive se numara pretul prea mare, dobanda mica si perioada scurta de subscriptie.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a mai bifat un esec, prin emisiunea de titluri de stat pentru populatie

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca a alocat titluri de stat pentru populatie, la 1.000 de lei/unitate, in valoare de 64,99 de milioane de lei a titlurilor de stat pentru populatie subscrise in perioada 8 – 19 iunie, in cadrul Programului pilot FIDELIS, cu o maturitate de doi ani. Dobanda finala a fost stabilita la 2,15%, acesta fiind nivelul superior al intervalului de dobanda anuntat initial, cuprins intre 1,75% – 2,15%. Din totalul de titluri, 64.686 au fost subscrise prin cele trei banci din sindicatul de intermediere, BCR, BRD-Societe Generale si Raiffeisen Bank, iar alte 313 titluri de stat,  prin sase societati de servicii de investitii financiare.

Sperante firave de la bursa

Valoarea pe unitate cam mare pentru populatie si dobanda mica si termenul scurt de subscriere nu i-au facut pe romani sa se inghesuie la cumpararea titlurilor de stat. Totusi, cei care s-au incumetat, mai pot trage o speranta la ceva profit doar de la Bursa de Valori Bucurest (BVB). Aceasta deoarece, de vineri, titlurile de stat vor fi tranzactionate la BVB. Asteptarile investitorilor ar trebui sa fie insa rezervate, deoarece exista riscul de a obtine mai putini bani decat valoarea initiala. Ministerul Finantelor a anuntat ca urmeaza sa faca o evaluare a emisiunii de titluri de stat, dupa care va stabili strategia de piata privind emiterea acestui instrument de datorie guvernamentala. Domnule ministru Eugen Teodorovici, nu mai dati bani pe studii!  Daca vreti rezultate peste asteptari emiteti titluri mai ieftine, cu dobanzi mai acatarii si pe termen mai lung!

 

author avatar
Arpad Dobre
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger