AcasăOldTerorismul arde Franta la buzunare

Terorismul arde Franta la buzunare

Capitala franceza a pierdut puncte pretioase in clasamentul american Mercer 2016 in privinta oraselor care ofera cea mai buna calitate a vietii. Paris se afla pe locul 71, departe de Viena, care ramane, pentru al saptelea an consecutiv, in fruntea clasamentului, urmata de Zurich.

In total orasele Europei occidentale ocupa sapte din primele zece locuri ale clasamentului Mercer 2016, cu Munchen (4), Dusseldorf (6), Frankfurt (7), Geneva(8) si Copenhaga (9). Ele domina in mod egal si clasamentul securitatii personale a cetatenilor, cu Luxembourg in frunte, urmat de Berna, Helsinki si Zurich, care impart locul doi. Clasamentul cu privire la securitatea personala evalueaza stabilitatea politica, criminalitatea, aplicarea legilor si relatiile dintre tara gazda si alte tari, informeaza AFP. Viena ocupa aici a cincea pozitie, urmata de Geneva si Stockholm, potrivit acestui studiu anual foarte atent urmarit de guverne si multinationale. In ultimii ani, mai multe orase mari, precum Paris (71), Londra (72) si Atena (124) au cazut in clasamentul cu privire la securitatea personala ”in special din cauza atentatelor teroriste si a miscarilor sociale”. De altfel, recentele atentate din Paris au avut efecte directe asupra marilor branduri frantuzesti, industriei produselor de lux, in general, industriei hoteliere etc. Atentatele de la sediul revistei Charlie Hebdo (7 ianuarie, 12 morti) si cele din Paris si Saint Denis (13 noiembrie, 129 morti) au fost cele mai sangeroase din istoria moderna a Frantei.

Bagdad si Damasc, pe ultima pozitie

In America de Nord, unde majoritatea oraselor ”sunt relativ sigure pentru expati”, nivelul de calitate al vietii ramane ridicat, in fruntea clasamentului situandu-se insa orasele canadiene, arata Mercer. In Pacific, Noua Zeelanda si Australia sunt printre tarile cele mai bine clasate la scara mondiala, cu Auckland (3), Sydney(10), Wellington (12) si Melbourne (15). In Asia, Singapore se afla in fruntea clasamentului pe planul calitatii vietii si al securitatii personale. In Orientul Mijlociu, Bagdad se afla, explicabil, pe utima pozitie a clasamentului care include aici 230 de orase, precedat, in privinta securitatii, de Damasc, ”ambele fiind scena unor violente permanente si atacuri teroriste care ameninta viata cotidiana a locuitorilor si a expatilor”. Clasamentul Mercer, al carui date au fost colectate in principal in septembrie si noiembrie 2015, este vandut societatilor internationale in scopul unei remunerarii echitabile a salariatilor lor expati.

author avatar
National
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger