AcasăOldTermen limita pentru obtinerea finantarilor nerambursabile de 200.000 de euro

Termen limita pentru obtinerea finantarilor nerambursabile de 200.000 de euro

Printre cheltuielile eligibile se numara si cele pentru achizitionarea echipamentelor IT

Firmele care au aplicat pentru obtinerea ajutorului de minimis de pana la 200.000 de euro si au primit acordul intrarii in program pot obtine finantarea nerambursabila doar daca depun o cerere pana la inceputul lunii viitoare.

Printre cheltuielile eligibile se numara si cele pentru achizitionarea echipamentelor IT

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism reaminteste beneficiarilor care au semnat acord de finantare ca termenul de depunere a cererii de plata este 1 noiembrie 2014 . Nedepunerea cererii si a documentelor justificative pana la termenul amintit va duce la respingerea finantarii.

Conditii

Conform ghidului aferent programului, pot beneficia de ajutor de minimis intreprinderile care indeplinesc, cumulativ, o serie de conditii:

– sunt inregistrate ca societati comerciale sau societati cooperative;

–  sunt IMM-uri cu sediul in Romania si desfasoara o actrivitate economica;

– prezinta un plan de investitii si un studiu tehnico-economic din care rezulta viabilitatea proiectului de investitii si eficienta economica a intreprinderii solicitante in urmatorii trei ani de la finalizarea investitiei. De asemenea, solicitantii se angajeaza sa mentina locurile de munca timp de minimum trei ani de la finalizarea investitiei.

Fonduri si angajamente

Firmele pot obtine ajutor de minimis de pana la 100.000 euro, daca infiinteaza si mentin pe o perioada de minimum trei ani de la finalizarea investitiei cinci locuri de munca, din care cel putin doua locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni. Daca aplica pentru un ajutor de minimis de 200.000 de euro, solicitantii trebuie sa infiinteze si sa mentina, in conditiile deja amintite, sapte locuri de munca, dintre care cel putin trei locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni.

Cheltuieli eligibile

Printre cheltuielile eligibile pentru obtinerea finantarii nerambursabile se numara:

a)     realizarea de constructii noi cu urmatoarele destinatii: industrie, invatamant, stiinta, ocrotirea sanatatii, cultura fizica si agrement etc.;

b)    achizitia de constructii din domeniile amintite;

c)     echipamente tehnologice – masini, utilaje si instalatii de lucru;

d)    aparate si instalatii de masurare, control si reglare;

e)     mijloace de transport neinmatriculabile;

echipamente IT.

 

author avatar
Arpad Dobre
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger