AcasăOldTaxa prin smartphone pentru podul de la Cernavoda

Taxa prin smartphone pentru podul de la Cernavoda

taxa de pod

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca taxa de pod de la Cernavoda se va putea achita si electronic, prin smartphone sau cu cardul, pe un portal dedicat acestui scop.

taxa de pod
Soferii nu vor mai opri la barierele podului de la Cernavoda

Sistemul informatic va inlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la bariera de la Statia de Taxare de la Fetesti-Cernavoda, pe Autostrada A2, Bucuresti – Constanta. Utilizatorii pot face plata in afara Statiei, in avans sau pana la ora 24 a zilei urmatoare, prin:

–         SMS transmis la un numar scurt;

–         achitarea tarifului de trecere prin reteaua de parteneri autorizati ai CNADNR;

–         utilizarea cardului bancar, in urma configurarii unui cont intr-un portal web si printr-o aplicatie pentru mobil puse la dispozitie de CNADNR.

Supraveghere video

CNADNR a introdus deja sistemul de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare (ANPR), printr-o serie de camere video pozitionate atat in punctul de intrare in Statie, cit si la iesire. Aceste camere video ANPR identifica trecerea, aplicand o marca temporara si coordonatele GPS. Daca nu se achita tariful de trecere pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, actiunea va fi marcata drept posibila contraventie. In prezent, taxa pentru autoturisme este de 13 lei pentru o singura trecere, respectiv 208 lei pentru 20 de treceri. Detalii, pe cnadnr.ro.

author avatar
Arpad Dobre
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger