AcasăOldTaxa de poluare, recuperata administrativ

Taxa de poluare, recuperata administrativ

Taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante va putea fi recuperata pe cale administrativa, nu in instanta, ca pana acum.

Persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, de la caz la caz, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativa.

Guvernul a decis, ieri, acest lucru, stabilind ca nu mai este nevoie de o actiune in instanta in acest sens.

Restituirea, in cinci ani

Persoanele aflate in aceasta situatie pot solicita restituirea taxei prin cerere adresata organului fiscal. Cererile se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare. Impotriva deciziei organului fiscal, precum si in cazul in care cererea nu a fost solutionata in termenul legal, persoana interesata poate face contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, dupa caz, de la implinirea termenului in care decizia trebuia comunicata.

Contestatia se solutioneaza in 45 de zile de la inregistrare. Daca nici in acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este solutionata sau taxa respectiva este contestata in continuare, persoana interesata poate face plangere la instanta judecatoreasca de contencios administrativ competenta, in conditiile Legii 554/2004 a contenciosului administrativ. Restituirea sumelor percepute in contul taxei de poluare se va face esalonat, in termen de cinci ani.

author avatar
Arpad Dobre
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger