AcasăOldTariceanu le da o lovitura bugetarilor

Tariceanu le da o lovitura bugetarilor

Calin Popescu Tariceanu sustine ca majorarile salariale depind de adoptarea Codului fiscal

Angajatii din sistemul public, care asteapta sa le fie majorate salariile, ar putea sa nu vada niciun ban, daca noul Cod fiscal nu va fi adoptat. Vestea rea vine de la presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, acesta explicand ca nu exista alta cale pentru o crestere sustenabila a salariilor.

Calin Popescu Tariceanu sustine ca majorarile salariale depind de adoptarea Codului fiscal

Vremurile in care romanii erau indemnati sa stranga cureaua trebuie sa devina o amintire, sustine Tariceanu, aratand ca fara noul Cod fiscal „motorul economiei nu va functiona la parametri care sa asigure cresteri semnificative”. „Aud o afirmatie repetata obsesiv: cresterea salariilor bugetarilor reprezinta <<pomeni electorale>>. Nimic mai fals. (…) Adevarul este altul: salariile bugetarilor pot si trebuie sa creasca, odata cu salariile romanilor care lucreaza in mediul privat. Sunt primul care sustine necesitatea unei noi legi a salarizarii care sa puna pe baze solide si predictibile cresterile salariale. Dar aceasta lege a salarizarii nu poate sa fie pusa in aplicare fara noul Cod fiscal”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Finantistii trag un semnal de alarma

Presedintele Senatului este contrazis de reprezentantii ING Bank Romania care sunt de parere ca viitoarele cresteri salariale ar putea avea un impact negativ asupra balantei comerciale a tarii si asupra leului. „In primul rand cresterile mari de salarii (inclusiv cresterile recente ale salariului minim, cu o majorare de 14,3% planificata pentru ianuarie 2016) lasa exportatorii vulnerabili, intrucat acestia nu se pot adapta la fel de rapid prin cresterea preturilor si a productivitatii, in timp ce diminuarea competitivitatii ar influenta negativ activitatea de export”, avertizeaza ING Bank.

author avatar
Adelina Ionicel
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger