AcasăOldTarg de joburi pentru tinerii absolventi

Targ de joburi pentru tinerii absolventi

Clasicele interviuri si targuri de joburi vor fi inlocuite, treptat, de variantele lor online

Targul virtual Hipo.ro, care poate fi accesat zilnic, pana in 15 august 2014, ofera numeroase joburi tinerilor fara experienta in vanzari, IT/ Telecom, marketing si banci.

Clasicele interviuri si targuri de joburi vor fi inlocuite, treptat, de variantele lor online

La targul virtual participa zeci de companii care isi desfasoara activitatea in domenii precum: financiar – bancar, IT, inginerie, telecomunicatii, retail, FMCG si consultanta. Acestea ofera 600 de joburi entry-level, dar si programe de internship si stagii de practica.

Rezultatele bune la absolvire, un atu

Organizatorii targului au anuntat ca angajatorii cauta absolventi care detin cunostinte tehnice sau au profil economic si care vor sa evolueze din punct de vedere profesional pe termen lung. Un avantaj in plus vor avea cei care au bune cunostinte de limbi straine si au rezultate academice bune, precum si cei care s-au implicat in activitati extracurriculare, proiecte ale ONG-urilor sau proiecte internationale. Un studiu realizat de Hipo.ro pe un esantion de 2.059 de candidati releva ca 55% dintre tineri si-au gasit un loc de munca dupa primele trei luni de la finalizarea studiilor. In aceste conditii, organizatorii sustin ca Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi este un eveniment util pentru cei care sunt in cautarea unui job, oferind cadrul potrivit si accesibilitate la nivel national. Numeroase firme prefera sa dezvolte programe de recrutare pentru tineri, programe ce imbina training-ul intensiv cu activitatile practice, pentru a suplini lipsa de experienta si a-i ajuta sa devina productivi.

Programe practice

Printre bancile prezente la targ se numara si Libra Intertnet Bank. Institutia a creat  pentru absolventii de studii superioare patru programe ce imbina experienta practica si cunostintele teoretice specializate. Este vorba de :

–         Libra Golden League (destinat absolventilor cu rezultate universitare foarte bune);

–         Relationship Manager Trainee (program intensiv de invatare in domeniul vanzarilor);

–         Credit Analyst (program intensiv de invatare in domeniul analizei de credit);

–         IT Challenge (cariera in domeniul tehnologiei informatiei).

Deoarece targul de joburi este online, candidatii pot aplica indiferent de orasul in care locuiesc, iar prin intermediul solutiei de chat au sansa de a interactiona cu reprezentantii companiilor participante si pot primi raspunsuri in timp real.

Angajatori participanti

Printre companiile participante se numara: Asseco South Eastern Europe Romania, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania, Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris Romania, Rewe Romania – Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva. Detalii si inscriere, pe hipo.ro.

author avatar
Arpad Dobre
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger