AcasăOldSunca de Praga, impanata cu E-uri si nitriti

Sunca de Praga, impanata cu E-uri si nitriti

Sunca de Praga face parte din meniul sarbatorilor de sfarsit de an, insa e bine de stiut ca acest tip de mezel contine pana la opt E-uri si fiecare producator adauga in reteta nitrit de sodiu.

Unii producatori nu ofera informatii privind valoarea energetica

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania– InfoCons a realizat un studiu referitor la produsele tip sunca de Praga ce se regasesc pe piata autohtona. Au fost analizate produse achizitionate in mod aleatoriu si anonim, avand ca distribuitor/producator urmatoarele companii: Aldis, Angst Romania, Meda Prod 98, Cristim 2 Prodcom, Caroli Foods. In urma studiului a reiesit ca dintre produsele analizate:

– 40 % contin opt E-uri;

– 20 % contin sase E-uri;

– 20 % contin cinci E-uri;

– 20 % contin doua  E-uri.

Cat priveste valoarea energetica, 20% dintre producatori nu au mentionat acest indicator pe eticheta. Pentru a identifica produsul cu cele mai putine E-uri este necesar sa cititi lista de ingrediente. Atentie! Toti producatorii utilizeaza nitrit de sodiu!

author avatar
Arpad Dobre
937 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger