AcasăOldStrainii investesc in industrie, energie si finante

Strainii investesc in industrie, energie si finante

Strainii au investit in Romania inclusiv in panouri fotovoltaice

Cele mai recente date statistice arata ca investitiile directe ale firmelor straine in Romania s-au orientat, in principal, catre industrie, energie si domeniul investitiilor financiare, preponderent in regiunea Bucuresti-Ilfov.

Strainii au investit in Romania inclusiv in panouri fotovoltaice

Cercetarea statistica privind investitiile straine directe (ISD) a fost realizata de Banca Nationala a Romaniei in colaborare cu Institutul National de Statistica. Conform datelor finale, fluxul net al ISD in anul 2014 a atins nivelul de 2,42 de miliarde de euro. Cat priveste totalul ISD  in Romania, acesta se ridica la 60,2 miliarde de euro.

Domenii de interes

Investitiile amintite s-au localizat cu precadere in industria prelucratoare (32% din soldul total ISD). In cadrul acestei industrii, cele mai bine reprezentate ramuri sunt prelucrarea titeiului, produsele chimice, cauciucul si masele plastice (5,7% din soldul total ISD), industria mijloacelor de transport (5,4%), metalurgia (4,5%), industria alimentara, a bauturilor si tutunului (4,0%), ciment, sticla, ceramica (2,6%) si fabricarea produselor din lemn, inclusiv mobila (2,5%). Pe langa industrie, activitati care au atras importante ISD sunt intermedierile financiare si asigurarile (13%), comertul cu amanuntul si cu ridicata (11,7%), constructii si tranzactii imobiliare (9,8%), tehnologia informatiei si comunicatii (6,0%). Din punct de vedere teritorial se observa orientarea ISD cu precadere spre regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (59,2%) si Centru (9,7%), restul investitiilor fiind in celelalte regiuni de dezvoltare.

author avatar
National
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger