AcasăOldStatul vinde 51% din Tarom oricarei firme din Europa

Statul vinde 51% din Tarom oricarei firme din Europa

Tarom a acumulat, an de an, pierderi de sute de milioane de lei

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guverul a inceput negocieri pentru vanzarea unui pachet de actiuni de la Tarom, marimea fiind de minimum 51%, daca tranzactia se va face cu o companie din UE, respectiv de maximum 49%, in cazul in care cumparatorul este din afara spatiului comunitar.

Tarom a acumulat, an de an, pierderi de sute de milioane de lei

Surse guvernamentale anuntau, recent,  ca de Tarom ar fi interesata inclusiv Turkish Airlines, iar negocierile pareau sa mearga bine si afacerea intrase in linie dreapta. Nu a fost asa, spre nemultumirea premierului Victor Ponta. „Mi-as fi dorit sa fie o afacere inchisa, din nefericire nu este asa. Tarom e o companie buna, cu perspectiva regionala buna, dar trebuie restructurata, sa revina pe profit, iar noi suntem decisi sa atragem un investitor strategic. Exista negocieri, dar inca nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschisi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom sa se modernizeze”, a spus Ponta. El a mentionat ca statul va vinde minimum 51% din actiunile Tarom, in cazul unui investitor din UE, respectiv maximum 49%, daca vanzarea se va face catre o firma din afara spatiului comunitar, deoarece asa prevad reglementarile europene.

Listare la bursa

Guvernul a inceput  demersurile pentru listarea pe bursa a aproximativ20-30% din actiunile Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti si spera intr-un succes ca si in cazul Romgaz, Transgaz si Transelectrica. Totodata, autoritatile vor sa lanseze o parte din actiuni  si pe piata externa.

 

author avatar
Arpad Dobre
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger