AcasăOldStatul nu se implica deloc in turismul de pe Litoral

Statul nu se implica deloc in turismul de pe Litoral

Statul nu s-a implicat in deschiderea sezonului estival pe litoralul Marii Negre si nici asociatiile de promovare nu au venit cu programe de atragere a turistilor. Meritul pentru succesul inceputului de sezon se datoreaza exclusiv hotelierilor.

Mohammad Murad sustine ca meritul atragerii numarului mare de turisti pe Litoral apartine exclusiv hotelierilor

Potrivit datelor federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), mai mult de 45.000 de romani si-au petrecut minivacanta de Rusalii in statiunile de pe Litoral si au cheltuit aproximativ sase  milioane de euro, cifre cu mult peste asteptarile hotelierilor, care estimau un flux de 30.000 de turisti si incasari de patru milioane de euro. Anul trecut au petrecut Rusaliile pe litoral 10.000 de romani, fata de 30.000 in anul 2013. Hotelierii sustin ca nici statul, nici agentiile de promovare nu s-au implicat in actualul sezon estival, al carui debut l-a reprezentat, practic, sarbatoarea Rusaliilor. „Turistii au avut noroc in aceasta minivacanta de o vreme superba. Unele hoteluri din Mamaia au fost nevoite sa refuze turistii, deoarece au fost ocupate la capacitate maxima”, a declarat presedintele FPTR, Mohammad Murad.

Mohammad Murad

El a precizat ca, in acest an, hotelurile sunt mai bine pregatite si mai devreme deschise, iar sezonul se anunta a fi mult mai bun. De Rusalii au fost cautate hotelurile renovate, care au facut investitii, care arata bine, fiind vizate cele care au venit cu  oferte speciale. „Este momentul ca autoritatile locale sa se implice mai mult. Litoralul romanesc are un mare potential si poate concura cu litoralul tarilor vecine”, a mai spus Mohammad Murad.

 

author avatar
Arpad Dobre
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger