AcasăOldStatul, la vanatoare de bani la Targul de turism

Statul, la vanatoare de bani la Targul de turism

Lucia Morariu (foto jos) sustine ca prezenta inspectorilor la Targul de Turism a fost inoportuna

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca au efectuat, in premiera, un control la firmele prezente la Targul de Turism organizat la Romexpo, doar-doar vor gasi niscaiva distribuitori de pliante la „negru”.

Lucia Morariu (foto jos) sustine ca prezenta inspectorilor la Targul de Turism a fost inoportuna

In timp ce vizitatorii si potentialii clienti ai agentiilor de turism se interesau de oferte de vacanta, la standuri si-au facut aparitia inspectorii ITM, care au cerut documentele firmelor expozante, inclusiv contractele de munca ale reprezentantilor agentiilor de turism sau ale tinerelor care imparteau fluturasi cu sejururi la oferta. De asemenea, controlul ITM a vizat si plata orelor suplimentare, respectiv daca personalul aflat la standuri este remunerat si pentru zilele lucrate in weekend.

Reactiile patronatelor

Reprezentantii patronatelor au reactionat imediat. „Noi, ca ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism – n.r.),  suntem perfect de acord ca ITM sa efectueze controale, dar nu suntem de acord sa descinda  cand targul e plin de vizitatori, iar inspectorii sa se aseze in fata agentilor de turism care voiau sa isi serveasca clientii”, a declarat presedintele ANAT, Lucia Morariu. Vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, sustine, la randul sau, ca i se pare anormal ca pe durata targului sa existe un control, cata vreme evenimentul s-a desfasurat sub patronajul unei institutii a statului – Autoritatea Nationala pentru Turism. Rezultatele controalelor vor fi anuntate in zilele urmatoare. n

Romanii vor vacante in Romania

Un studiu realizat de Mercury Research releva ca Romania ramane in 2014 principala atractie turistica pentru 25% dintre romanii care intentioneaza sa mearga in vacanta. Urmatoarele tari pe lista preferintelor de  vacanta pentru 2014 sunt Grecia (14%) si Italia (6%). „Operatorii de turism trebuie sa isi concentreze oferta cu precadere pe Romania si pe tarile care se afla in topul preferintelor si sa se asigure ca ofera cele mai bune servicii, intrucat romanii sunt foarte sensibili la recomandarile celor din jur”, a declarat directorul general al Mercury Research, Ioan Simu.

author avatar
Arpad Dobre
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger