AcasăOldStatul ii sfatuieste pe pensionari sa-si infiinteze firme

Statul ii sfatuieste pe pensionari sa-si infiinteze firme

Pensionarii aflati la prima afacere ar putea beneficia de scutiri de taxe si deduceri fiscale

Ministrul pentru Intreprinderi  Mici si Mijocii, Florin Jianu, a venit cu o idee revolutionara in domeniul initiativei private, propunand facilitati fiscale si finantari nerambursabile pentru pensionarii si batranii care isi deschid o firma.

Pensionarii aflati la prima afacere ar putea beneficia de scutiri de taxe si deduceri fiscale

Ideea ministrului de a le oferi facilitati batranilor debutanti in afaceri nu ar fi tocmai rea, dar vine intr-un an electoral, cand politicienii mizeaza pe sufragiile celor mai disciplinati votanti: pensionarii. Totusi, propunerea lui Jianu trebuie avuta in vedere, fie si cu titlu declarativ, deoarece varstnicii si-ar putea rotunji, astfel, pensiile mici. E drept, ei primesc diverse ajutoare – la intretinere, la gaze, la lemne si alti combustibili pentru incalzire, pachet  lunar de alimente etc. – tocmai pentru ca au pensii mici. Problema ce ar putea insa aparea va rezulta chiar din dorinta lor de a-si mari castigurile prin deschiderea unei mici afaceri (reparat pantofi, croitorie, fabricat chei, servicii de curatenie etc.), deoarece li se vor taia actualele ajutoare, daca depasesc un anumit nivel al veniturilor.

Facilitati pentru afaceristii batrani

Jianu propune ca toti cetatenii care vor sa-si deschida o firma, chiar si cei trecuti de prima sau de a doua tinerete, sa beneficieze de facilitatile fiscale si de finantarile oferite in prezent doar tinerilor intreprinzatori, cu varste de pana la 35 de ani. Ministrul a declarat ca are in vedere elaborarea unei legi pentru acordarea de stimulente varstnicilor care debuteaza in afaceri. Printre facilitati se numara scutirea de taxe la inregistrarea firmei la Registrul Comertului, deduceri fiscale pentru doi-patru angajati, finantare nerambursabila de 10.000 de euro si imprumuturi bancare garantate de stat.

author avatar
Arpad Dobre
1.118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger