AcasăOldSpania si Grecia au umilit Romania la turism

Spania si Grecia au umilit Romania la turism

Maria Grapini stimuleaza turismul cu actori si sportivi

Spania, aflata la un pas de intrarea in faliment, precum  si Grecia, tinuta „pe perfuzii” financiare de UE, au obtinut anul trecut, cumulat, venituri din turism de peste 71 de miliarde de euro. Romania, care se va promova in strainatate cu actori si sportivi, a strans de zece ori mai… putin.

Maria Grapini stimuleaza turismul cu actori si sportivi

Somaj de 50% in randul tinerilor, banci in faliment, institutii de stat pe punctul de a fi inchise, riscul excluderii din zona euro si alte mari probleme se regasesc, deopotriva, atat in Spania, cat si in Grecia. Cu toate acestea, autoritatile de la Madrid se lauda ca Spania a incheiat anul 2013 cu rezultate nemaiintalnite in domeniul turismului.

Mai exact, sumele cheltuite de turistii straini s-au ridicat anul trecut la peste 59 de miliarde de euro (in special cei din Rusia, Franta si SUA), in vreme ce Grecia a contabilizat peste 12 miliarde de euro din partea vizitatorilor straini. Spre comparatie, Romania, care va promova (dupa cum sustine ministrul Maria Grapini) turismul romanesc in strainatate cu actori si sportivi, a adunat doar putin peste un  miliard de euro de la turistii din strainatate, de zece ori mai putin decat „falimentarele” din zona euro.

author avatar
Arpad Dobre
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger