AcasăOldSoros declanseaza goana dupa aur

Soros declanseaza goana dupa aur

Aurul si argintul se afla la un nivel minim, dar expertii din domeniul tranzactiilor de profil avertizeaza ca preturile acestor metale pretioase sunt pe cale sa explodeze.

George Soros poate face o „mutare” decisiva pe piata aurului

Printre cei care estimeaza cresteri spectaculoase ale valorii aururlui si argintului se numara si Keith Neumeyer, unul dintre cei mai cunoscuti presedinti de companii miniere (First Majestic Silver Corp.), care a creat doua firme de miliarde de dolari. Analistii Admiral Markets din Romania sustin, la unison cu Neumeyer, ca exista argumente foarte clare in prognoza privind scumpirea metalelor pretioase. Aceasta si deoarece George Soros si Carl Icahn, numiti de brokeri „smart money”, au luat pozitii de cumparare (long) inainte de explozia pretului (breakout). „Realitatea este ca niste cumparatori foarte mari au luat pozitii pe aur si argint…cred ca asta arata ca lucrurile se vor schimba in curand si cred ca se lucreaza la asta chiar in timp ce vorbim”, a spus Neumeyer, citat de Admiral Markets. Expertii companiei romanesti sunt de parere ca piata este mentinuta in mod artificial „deprimata”,  iar asta se intampla probabil pentru ca marii jucatori sa acumuleze suficienta cantitate inaintea publicului – clientii de mai tarziu.

Argintul, mai performant

Neumeyer spune ca, in ciuda faptului ca aurul este interesant pentru ca guvernele tiparesc tot mai multi bani, cele mai bune fundamente le are argintul (cerere versus oferta). „Cred ca argintul va fi mai performant. Raportul actual dintre cele doua este de aproape 80 la 1. Nu m-ar suprinde sa ajunga la 20 la 1. Ciudat este ca cererea este mai mare astazi la 15 dolari decat era la 40-50 dolari per uncie”, a remarcat  Neumeyer, confirmand parca faptul ca marii cumparatori acumuleaza acum puternic si ieftin metale pretioase, pentru a le salta pretul in perioada urmatoare.

author avatar
Arpad Dobre
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger