AcasăOldSIF-urile mentin Bursa pe plus

SIF-urile mentin Bursa pe plus

Titlurile SIF-urilor si ale bancilor s-au apreciat notabil la BVB

Valoarea totala a tranzactiilor efectuate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost de peste 174 de milioane de lei, din care cele cu actiuni au cumulat aproape 147 de milioane de lei, cu 2,36% in plus fata de saptamana precedenta.

Titlurile SIF-urilor si ale bancilor s-au apreciat notabil la BVB

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile emise de Banca Transilvania (29,78 de milioane de lei), BRD Societe Generale (27,41 de milioane de lei), Fondul Proprietatea (aproape 24 de milioane de lei), Romgaz (aproape 11 milioane de lei) si Nuclearelectrica (10,38 de milioane de lei). Cele mai mari cresteri s-au inregistrat  la titlurile Transilvania Constructii (13,24%), Rompetrol (11%) si Vrancart  (10,2%). Cele mai mari scaderi au fost contabilizate de actiunile Sinteza (8,77%), IAR Brasov (5,28%) si Turbomecanica (4,41%).

BVB creste, bursele straine scad

Potrivit Puls Capital, piata bursiera din Romania a parut oarecum decuplata de indicii pietelor europene de capital, ale caror scaderi s-au reflectat doar in mica masura la noi. Analistii sustin ca evolutia neconvingatoare din ultimele doua saptamani a pietelor europene este urmarea unui cumul de factori, printre care se numara rezultatele dezamagitoare ale economiilor europene in primul semestru, precum si intentia FMI de a nu mai sprijini Grecia. Revenind la Romania, indicii BVB au fost puternic sustinuti de continuarea aprecierii SIF-urilor. Dintre acestea, cele mai bune rezultate au fost consemnate de SIF Banat Crisana (SIF 1) si SIF Muntenia (SIF 4), care au contabilizat cresteri de 1,99%, respectiv1,79%. Conform Puls Capital, SIF 1 inregistreaza cea de-a treia saptamana consecutiva de crestere, valoarea actiunilor majorandu-se cu 14,3% in mai putin de o luna. Analistii pietei de capital considera ca printre factorii care au condus la aceasta apreciere se numara schimbarea conducerii societatii, precum si faptul ca  SIF 1 are o expunere importanta pe actiunile Bancii Transilvania, care au inregistrat o apreciere ampla in acest an.

author avatar
Arpad Dobre
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger