AcasăOldSIF Transilvania, cu pumnul in gura actionarilor minoritari

SIF Transilvania, cu pumnul in gura actionarilor minoritari

Presedintele Directoratului SIF Transilvania, Mihai Fercala, e acuzat de management defectuos

Un grup de actionari ai SIF Transilvania, care detin impreuna 8,09% din capitalul social al societatii, a inaintat o cerere catre conducerea SIF Transilvania, pentru convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA). Actionarii sustin ca SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane de euro din cauza managementului defectuos. Conducerea societatii de investitii financiare a blocat in justitie cererea pentru convocarea AGOA.

Presedintele Directoratului SIF Transilvania, Mihai Fercala, e acuzat de management defectuos

Actionarii care contesta actuala conducere sustin ca deciziile de investitii in sectorul hotelier, in active aflate in administrarea SIF Transilvania, au fost luate fara planuri de business asociate si fara o justificare economica. In consecinta, resursele investite in proiectele de refacere a hotelurilor ar fi fost, in estimarea contestatarilor, cu 100% mai mari fata de pretul mediu al pietei si nu s-ar fi obtinut rezultatele scontate.  Actionarii minoritari sustin ca SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane de euro din cauza managementului defectuos. Printre contestatari se numara Fondurile Deschise de Investitii (Certinvest Prudent, Certinvest Dinamic, Certinvest XT Index, Certinvest BET FI Index), Fondul de pensii private „Pensia mea”, Fondul strain de investitii Broadhurst Investments Limited etc. Grupul actionarilor minoritar cere alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere prin metoda votului cumulativ, in sensul sustinerii reprezentarii in cadrul acestui organ de conducere al societatii a tuturor categoriilor reprezentative de actionari ai SIF Transilvania.

Abuz cu aparenta legala

Cu toate ca, in mod formal, conducerea SIF a convocat AGA ceruta de grupul de actionari, in aceeasi zi, a cerut Tribunalului Brasov sa suspende obligatia de convocare a AGA invocand in mod nejustificat un pretins abuz de minoritate catre Tribunalul Brasov. Asupra acestui demers, managementul SIF a omis cu buna stiinta sa informeze piata prin Raport Curent, asa cum prevede legislatia in vigoare. Actionarii minoritari sustin ca, in acest fel sunt redusi la tacere prin abuzuri cu aparenta legala si cer ASF sa intervina.

author avatar
Arpad Dobre
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger