AcasăOldServicii postale cu asigurarea coletelor sau schimbarea destinatarului

Servicii postale cu asigurarea coletelor sau schimbarea destinatarului

Clientii pot stabili data, locul si ora fixa pentru livrarea coletelor

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) le recomanda celor care folosesc servicii postale, inclusiv servicii de curierat, sa verifice inainte conditiile in care acestea se presteaza si sa opteze pentru cele care corespund cel mai bine nevoilor proprii.

Clientii pot stabili data, locul si ora fixa pentru livrarea coletelor

Cand este vorba despre trimiteri care contin documente oficiale sau in original, ori colete care contin bunuri cu valoare ridicata, utilizatorii pot opta sa asigure o trimitere impotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totala sau partiala ori deteriorare a acesteia. In acest caz este indicat serviciul „Trimitere cu valoare declarata”, iar daca livrarea trimiterii trebuie sa se realizeze intr-un timp scurt, garantat, se poate utiliza serviciul „Express”. Utilizatorii pot sa schimbe destinatarul sau adresa inscrise pe trimiterea postala dupa ce aceasta a fost trimisa, prin serviciul „Schimbare destinatie”. Se poate stabili, de exemplu, chiar si data si ora predarii, sau ordinea de predare – in cazul unor destinatari multipli – prin serviciul „Livrare speciala”. n

Lista frunizorilor

La alegerea unui furnizor, este bine sa tineti cont de:

–         conditiile de calitate asigurate de furnizor pentru serviciul selectat (in special timpii de livrare),

–         tarifele percepute de acesta pentru serviciile respective,

–         conditiile de acceptare in reteaua postala a trimiterilor.

In prezent, in Romania sunt autorizati 369 de furnizori de servicii postale, dincare sunt activi 230. Cei interesati pot accesa Lista furnizorilor de servicii postale autorizati disponibila pe website-ul ANCOM, de unde pot selecta optiunea de „Filtrare avansata” si pot bifa tipul de serviciu dorit, rezultand lista tuturor furnizorilor care ofera serviciul cautat.

 

author avatar
Arpad Dobre
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger