AcasăOldSefa FMI ne „lauda”: Exista ineficienta masiva in Romania

Sefa FMI ne „lauda”: Exista ineficienta masiva in Romania

Christine Lagarde a trasat Romaniei sarcini prezentate drept concesii

Directorul FMI, Christine Lagarde, nu mai prididea, ieri, sa laude cat de talentate sunr femeile manager de la noi si ce reforme extraordinare au facut autoritatile de la Bucuresti, dar a trantit-o apoi direct: exita ineficienta masiva in Romania.

Christine Lagarde a trasat Romaniei sarcini prezentate drept concesii

Aflata intr-o vizita de trasat sarcini grele prezentate drept concesii, sefa FMI a dat drumul, ieri, la sediul BNR, unei cascade de laude – asa cum o cer manualele de programare neurolingvistica, pentru captarea atentiei si a bunavointei – la adresa Romaniei. „Aveti un capital uman extraordinar, aveti talente feminine fantastice in economie. Este extraordinar ce a realizat Romania in parteneriat cu FMI in termeni de ajustare fiscala. Aveti oameni talentati si energie”, a spus Christine Lagarde, iar dupa ce si-a imbunat audienta, a trecut la atac.

Supereficienta, o stacheta in UE…

Sefa FMI a emis apoi o fraza finalizata „usor” confuz. „Nici nu va dati seama ce eficienta a devenit Romania ca parte a Uniunii Europene. Bineinteles ca nu a devenit supereficienta, existand insa ineficienta masiva, dar ganditi-va cat drum am facut impreuna”, a spus Lagarde. Partea cu drumul comun – pe banii nostri – am inteles-o, dar saritura de la supereficienta la ineficienta masiva a fost… abisala. Incheind intr- nota „optimista”, ea a atras atentia ca trebuie privatizate companiile de stat (adica date pe nimic), ca guvernul trebuie sa garanteze creditele IMM-urilor (cu banii imprumutati de la FMI, probabil), sa creeze joburi pentru tineri (adica ce n-a reusit niciun stat UE), sa scumpeasca energia etc., lasand impresia ca ne face concesii pentru neindeplinirea acestor sarcini pana acum. „Greul crizei pentru tarile est-europene a trecut”, a conchis sefa FMI. De asta ne temem si noi…

author avatar
Arpad Dobre
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger