AcasăOldSalariul mediu, in crestere

Salariul mediu, in crestere

Cele mai mari salarii le-au primit petrolistii

In luna aprilie 2015, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.564 lei, cu 1,4% mai mare decat in luna martie 2015, iar cel mediu net, de 1.857 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 28 lei (+1,5%). Cele mai mari lefuri nete sau inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (5.031 lei), iar cele mai mici, in hoteluri si restaurante (1.014 lei).

Cele mai mari salarii le-au primit petrolistii

Comparativ cu aprilie 2014, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7%. In aprilie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de premii ocazionale, precum si a realizarii de productii ori a incasarilor mai mari (in functie de contracte). Cele mai semnificative cresteri ale salariului mediu net au fost:

–         de 18,6% in intermedieri financiare ;

–         intre 10% si 14,5% in fabricarea altor mijloace de transport, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati auxiliare intermedierilor financiare.

Cele mai semnificative scaderi s‐au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (-29,7%) si la fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (-18,5%).

 

author avatar
Arpad Dobre
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger