AcasăOldSafeDrive ofera bonusuri soferilor care nu folosesc mobilul la volan

SafeDrive ofera bonusuri soferilor care nu folosesc mobilul la volan

Expedierea unui sms in timpul sofatului reprezinta cauza multor accidente auto

S-a lansat SafeDrive pentru Android, o aplicatie care ii recompenseaza pe soferi atunci cand nu folosesc telefonul mobil la volan. Punctele castigate ofera conducatorilor auto reduceri la produsele oferite de partenerii aplicatiei.

Expedierea unui sms in timpul sofatului reprezinta cauza multor accidente auto

Studiile realizate de Comisia Europeana si Uniunea Internationala a Transporturilor Rutiere arata ca utilizarea mobilului in timpul condusului creste riscul de accidente rutiere cu 50%. In timpul trimiterii unui SMS, soferul nu se mai concentreaza asupra sofatului timp de trei secunde, iar la o viteza de 80 km/h va parcurge 100 de metri fara contact vizual cu soseaua, riscand accidente grave.

Alternativa sigura

Aplicatia SafeDrive, lansata de XL Team si Know Now Solutions, acorda puncte soferului care nu-si foloseste telefonul in trafic la o viteza de peste 10 km/h. Daca utilizatorul iese din aplicatie, punctele castigate in cursa respectiva sunt pierdute. Totusi, soferul are posibilitatea sa declare ca a terminat cursa cand masina stationeaza, iar punctele respective sunt salvate. In final, cu cat soferii parcurg mai multi kilometri in mod responsabil, cu atat acumuleaza mai multe puncte si pot cumpara produse si servicii cu reducere de la companiile partenere (MOL Romania si evoMAG). Va reamintim ca, de la 1 ianuarie 2014, folosirea mobilului la volan se pedepseste cu doua puncte de penalizare si o amenda intre 170 si 255 lei, iar aplicatia SafeDrive va ofera sansa de a conduce fara amenzi sau incidente cauzate de voi.

 

author avatar
Arpad Dobre
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger