AcasăOldRusia va interzice moneda americana

Rusia va interzice moneda americana

Vladimir Putin (foto jos) poate ordona oricand confiscarea valutei

Un deputat rus a depus la Duma de Stat un proiect de lege prin care cetatenii rusi care detin dolari SUA trebuie sa-i cheltuie ori sa-i  schimbe in alte valute. In caz contrar, statul va confisca valuta si va oferi in schimb ruble.

Vladimir Putin (foto jos) poate ordona oricand confiscarea valutei
Vladimir Putin

Duma de Stat va examina un proiect de lege privind interzicerea circulatiei dolarului in Rusia. Vocea Rusiei sustine ca aceasta initiativa a fost lansata de deputatul Mihail Degtiariov, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia. Proiectul de lege prevede interzicerea circulatiei si depozitarii dolarilor pe teritoriul Rusiei. In consecinta, inainte ca Vladimir Putin sa promulge legea (care este in ton cu deciziile sale de pana acum, ca de exemplu reducerea la jumatate a preturilor in supermarketuri), rusii trebuie sa ia masuri. Astfel, detinatorii conturilor in dolari trebuie sa-si cheltuiasca banii sau sa-i transfere intr-o alta valuta. In caz contrar, bancile vor vinde singure dolarii si vor oferi in locul lor ruble.

Motivul, prabusirea dolarului in 2017

In expunerea de motive a actului normativ se arata ca datoria externa a SUA, de peste 16.000 de miliarde de dolari, va creste an de an si, exact ca o schema Ponzi, la un moment dat, adica in 2017, se va prabusi. Mihail Degtiariov a atras atentia ca, din aceasta cauza vor fi afectate grav atat sistemul bazat pe dolari, cat si statele care detin valutra americana. Drept urmare, el a propus retragerea dolarului SUA din sistemul financiar al Rusiei. Problema este ca rusii  fac tot ce pot pentru a-si investi devalorizatele lor ruble in dolari si nu au de gand sa renunte la „verzisori”. Dar daca-i ordin de la Putin, cu placere…

author avatar
Arpad Dobre
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger