AcasăOldRosia Montana, decizii „in spatele usilor inchise”

Rosia Montana, decizii „in spatele usilor inchise”

Vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, acuza Guvernul de lipsa totala de transparenta in privinta proiectului minier de la Rosia Montana.

Totodata, Sulfina Barbu vrea ca premierul Victor Ponta sa explice de ce anul trecut era impotriva acestui proiect, iar acum si-a schimbat opinia.

Dezbateri pe sest

Sulfina Barbu vrea transparenta la Ministerul Mediului

„In privinta proiectului Rosia Montana se constata o lipsa totala de transparenta la Ministerul Mediului, in mod special, care, in aceasta perioada, este in analiza pentru a da decizia vizavi de acordul de mediu”, a declarat Sulfina Barbu, care a participat la Scoala de Vara – „Femeile Antreprenor” a Organizatiei de Femei a PDL, desfasurata la Zlatna, in judetul Alba. „Totul a fost in spatele usilor inchise, niciun ONG nu a fost primit la aceste dezbateri, niciun reprezentat al autoritatilor locale nu a fost primit la dezbateri in Ministerul Mediului. Nu s-a facut public niciun proiect subsecvent din proiectul mare al Rosiei Montane.”

Intrebari la care Guvernul trebuie sa raspunda

Subliniind ca pozitia PDL fata de Rosia Montana ramane aceeasi, si anume „un proiect care sa aiba cel mai mic impact asupra mediului”, Sulfina Barbu a lansat o serie de intrebari de interes public: cat de mare va fi iazul, cat de sigur va fi, mai ales in caz de seisme, care va fi inaltimea barajului, care va fi concentratia de cianuri din iazul de decantare, care va fi suprafata care va fi decopertata? In plus, Sulfina Barbu vrea si ca premierul Victor Ponta sa explice „de ce anul trecut era impotriva proiectului Rosia Montana si care au fost resorturile care l-au determinat sa fie acum pro”!

author avatar
Adina Mutar
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger