AcasăOldRomanii se tem de plata cu cardul in strainatate

Romanii se tem de plata cu cardul in strainatate

Peste jumatate dintre platile cu cardul efectuate in aceasta vara de romani in strainatate sunt sub 20 de euro, in special pentru servicii turistice si transport.

Romanii aflati in strainatate platesc cu cardul in special cumparaturile din supermarketuri

Romanii isi folosesc tot mai des cardurile pentru plati direct la comercianti cand calatoresc in strainatate, insa in special pentru cumparaturi de valoare mica.  Datele Visa Europe privind platile cu cardul in afara tarii, in perioada iunie – august 2015, arata ca peste 50% dintre tranzactiile la POS sunt mai mici de 20 de euro, iar peste o treime dintre plati au valoarea mai mica de zece euro. „Pe langa locurile unde romanii platesc de regula cu cardul, respectiv la hotel, in aeroport sau la benzinarii, procesam de exemplu si plati catre florarii, magazine de suveniruri, posta sau laboratoare foto”, ne-a directorul regional al Visa Europe pentru Romania, Croatia si Slovenia, Catalin Cretu.

Cumparaturi frecvente in Germania

In aceasta vara, romanii au efectuat cele mai multe plati cu cardul in Franta, Italia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Spania, Austria, Suedia si Belgia. Platile cu carduri Visa emise in Romania au inregistrat cresteri anuale de doua cifre in toate aceste tari, dar Germania iese in evidenta printr-un avans semnificativ al tranzactiilor, de 45% fata de vara anului trecut. Romanii au utilizat cel mai des cardurile Visa  (30% din total tranzactii) in afara tarii pentru a plati cazarea, inchirierea de masini, transportul feroviar si aerian sau carburanti. Supermarketurile si magazinele alimentare reprezinta a doua mare categorie de comercianti unde s-a platit cel mai des cu cardul la POS-urile din strainatate (22%), iar locul trei in preferinte il reprezinta plata in restaurante, parcuri de distractie, obiective turistice, muzee, teatre sau activitatile sportive (19%).

author avatar
Arpad Dobre
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger