AcasăOldRomanii prefera in extrasezon turismul autohton

Romanii prefera in extrasezon turismul autohton

Multi romani au preferat ofertele turistice all inclusive din Romania

Desi in extrasezon ofertele turistice in strainatate sunt mai mult decat accesibile, romanii au preferat in septembrie destinatii autohtone.

Multi romani au preferat ofertele turistice all inclusive din Romania

Astfel, in luna septembrie 2015, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile in structurile turistice cu functiuni de cazare au inregistrat cresteri cu 18,5 % respectiv cu 16,9 %. Pe de alta parte, comparativ cu luna septembrie 2014, in luna septembrie 2015, la punctele de frontiera s-au inregistrat cresteri la sosirile vizitatorilor straini, cu 6,7 %, dar si scaderi la plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani, cu 12,9 %. Acest lucru denota ca, desi ofertele externe de turism in extrasezon sunt foarte tentante ca destinatii si pret, romanii au preferat sa-si petreaca sfarsitul acestei veri in Romania, in statiuni montane, precum si pe litoralul romanesc al Marii Negre.

Numerosi turisti din UE

Conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica, sosirile inregistrate la hoteluri, motelui si pensiuni in luna septembrie 2015 au insumat 978.800, in crestere cu 18,5% fata de cele din luna septembrie 2014.Din numarul total de sosiri, sosirile turistilor romani in structurile turistice cu functiuni de cazare au reprezentat 74,9%, in luna septembrie 2015, in timp ce turistii straini au reprezentat 25,1 % , ponderi apropiate de cele din luna septembrie 2014. In ceea ce priveste zona din care au venit turistii straini, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (74,8% din total turisti straini), iar 87,7% dintre acestia au venit din tarile UE.

author avatar
Arpad Dobre
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger