AcasăOldRomanii, cam neglijenti la asigurarea si protectia locuintei

Romanii, cam neglijenti la asigurarea si protectia locuintei

Dotarea locuintei cu un detector de gaze va poate aduce mai multa siguranta in locuinta

Numerosi romani au inteles necesitatea asigurarii obligatorii a locuintei, insa multi se cam opresc la aceasta polita, fara a lua in calcul si alte riscuri in afara de cutremur, inundatie si alunecari de teren. Cand vine vorba de protectia propriu-zisa a apartamentului impotriva incendiului sau a furtului, doar unul din trei proprietari a luat masuri in acest sens.

Dotarea locuintei cu un detector de gaze va poate aduce mai multa siguranta in locuinta

O serie de institutii si asociatii profesionale, printre care Autoritatea de Supraveghere Financiara, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor etc. au organizat, luna trecuta, o campanie referitoare la asigurarea locuintelor. In cadrul acestui demers a fost efectuat si un sondaj online, in urma caruia a rezultat ca, desi romanii sunt, in general, informati asupra necesitatii incheierii asigurarii obligatorii, multi dintre ei nu-si protejeaza, efectiv, locuintele.

Prevazatori din obligatie

Majoritatea celor care au participat la sondaj (70,4%) detin o asigurare obligatorie a locuintei. Pe de alta parte, doar 59,1% dintre respondenti au declarat ca au in vigoare o asigurare facultativa a locuintei, pentru acoperirea mai multor riscuri.

Neatentie sau prostie?

Astfel, conform sondajului, 20,45% dintre respondenti anunta pe Facebook sau pe alte retele de socializare cand pleaca in vacanta sau posteaza fotografii in timp ce sunt plecati, invitand, practic, hotii sa le calce casele. Pe de alta parte, desi cutremurul este unul dintre riscurile de care romanii se tem cel mai tare, doar 26,35% dintre respondentii au o trusa de urgenta in caz de cutremur (o lanterna, un fluier, cateva provizii si o patura). Cat priveste masurile de protectie a locuintei, romanii sunt cam neglijenti. Astfel, doar 13,54% dintre respondenti au instalat un sistem de alarma si nici in ceea ce priveste protectia impotriva incendiilor nu stau foarte bine. Conform sondajului, doar 32,92% au luat masuri preventive impotriva unui incendiu, precum instalarea unor detectoare de gaz ori de fum sau achizitionarea unui stingator de incendii.

author avatar
Arpad Dobre
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger